Bayram İçin Ülkesine Giden 3 Bin Suriyeli Döndü

Kurban Bayramı için ülkelerine giden Suriyelilerden 3 bini Kilisin Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiyeye döndü.

Bayram İçin Ülkesine Giden 3 Bin Suriyeli Döndü
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 12:03
Kurban Bayramı için ülkelerine giden Suriyelilerden 3 bini Kilisin Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiyeye döndü.
1-18 Ağustos tarihleri arasında Kilis Valiliğinin izniyle Kurban Bayramını ülkelerinde geçiren 35 bin 840 Suriyeli Türkiyeye dönüyor. Dönüş yapanlar Halepin Azez ilçesi Babul Selam Sınır Kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Burada işlemleri yapılan Suriyeliler, Türkiye tarafına alındı. Polis ve gümrük görevlileri tarafından çantaları didik didik aranan Suriyeliler, Göç İdaresi ile pasaport polisi tarafından işlemleri yapıldıktan sonra tahsis edilen otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısından Kilise geliyor. Gümrük görevlilerinin son kontrollerinden sonra Suriyeliler, yaşadıkları şehre gidiyor.

Suriyeliler İdlibe müdahaleye karşı
Dönüş yapan Suriyeliler, Rusya ile Esad rejimi tarafından İdlibe yapılan saldırıyı doğu bulmadıklarını ifade ederek, “Muhalifler İdlibi vermek istemiyor. Türkiye de muhaliflere yardım ediyor. Biz İdlibe müdahale edilmesini istemiyoruz. Halepe kadar Türkiyenin müdahale etmesini istiyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık