Battalgazideki Tarihi Mekanlara Ziyaretçi Akını Yaşanıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla izinlerini Malatyada geçirecek olan vatandaşlar, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi mekanlara akın ediyor.

Battalgazideki Tarihi Mekanlara Ziyaretçi Akını Yaşanıyor
  • 19 Ağustos 2018, Pazar 17:06
Kurban Bayramı dolayısıyla izinlerini Malatyada geçirecek olan vatandaşlar, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi mekanlara akın ediyor.
Battalgazi Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla müzelere ziyaretçi akınını göz önünde bulundurarak, müzeleri açık tutacak. Bu kapsamda Kurban Bayramının ilk günü kapalı olacak olan Eskimalatya Yaşam Müzesi, Zanaatlar Müzesi ve Tahtalı Hamam Müzesi, bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçilere açık olacak.
Kurban Bayramı dolayısıyla izinlerini Malatyada geçirecek olan vatandaşlar, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi mekanlara akın ediyor. Battalgazi Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaretçi akınını gözönünde bulundurarak, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını Kurban Bayramı süresince saat 10.00 ila 20.00 saatleri arası açık tutacak. Eskimalatya Yaşam Müzesi, Zanaatlar Müzesi ve Tahtalı Hamam Müzesi, bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçilere açık tutulacak. Bayram öncesi Kurban Bayramı tatilini Malatyada geçirecek olan vatandaşlar, tarihi mekanlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Amasyadan geldiğini belirten Nizami Öztürk, Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanları gezerek, “Avanostan geliyoruz. Çok memnun kaldık. Gayet güzel ve bakımlı. Bizim o bölgede de var. Sarıhan dediğimiz han var sanırım buranın devamı. Teşekkür ediyoruz yapanlardan” derken, Rabia Doğaç ise, “Malatya Yeşilyurtluyum. Battalgaziye ikinci gelişim. Çok güzel buldum. Tarih kokuyor. Malatya gerçekten çok değerli bir il. Anadolunun Parisi. Bayram ve dışında da gelen misafirlerimizi gezdireceğiz. Görmediğimiz ve bilmediğimiz farklı kelimeler var ve onları öğreniyoruz. Tarihimizi öğreniyoruz. Eskiden kullanılan şeyler bize çok farklı geliyor” şeklinde konuştu.
Muğla Marmaristen geldiğini belirten Lale Kaya da, “Marmaristen geldim. Kendim Malatyalıyım ama 23 senedir Marmariste yaşıyorum. İlk defa gördüm burayı. Harika, muhteşem. Çok hoşuma gitti. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Fransadan Malatyaya geldiğini belirten Mustafa Kara ise, “Fransadan geliyorum ve Malatyalıyım. Çok güzel olmuş. Canlandırma süper olmuş. Heyecanlıyız ve eskiyi yaşıyor gibiyiz” ifadelerini kullanırken, Nesrin Kara da “Fransada yaşıyoruz. 11 senedir Malatyaya gelmiyorum. Gezme fırsatımız olmadı. Battalgazi Belediye Başkanımıza hakikaten teşekkür ediyorum. Bizim için eski tarihimizi yaşamak hakikaten çok önemli” dedi.
İzmirden gelerek Battalgazi ilçesini gezdiğini belirten Hasan Aytekin ise, “İzmirden geliyorum. Malatyadan evliyim ve ilk kez buraya geldim. Kervansaray hakikaten çok hoşumuza gitti. Tarihimizi korumak çok güzel. Bizim tarihimiz çok ama tarihimizi maalesef korumuyoruz diye düşünüyorum. Kervansaray hakikaten aslına uygun olmuş ve tarihi bazı geçmişteki yaşananları yansıtmak hakikaten çok güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık