Battalgazi Belediyesi Standı Yoğun İlgi Gördü

İstanbul Yeni Kapıda yapılan Malatya Tanıtım Günlerinde Battalgazi Belediyesinin standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatyanın insanını, kültürünü ve tarihini daha iyi nasıl tanıtırız, onun gayreti ve çabası içindeyiz” dedi.

Battalgazi Belediyesi Standı Yoğun İlgi Gördü
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 16:57
İstanbul Yeni Kapıda yapılan Malatya Tanıtım Günlerinde Battalgazi Belediyesinin standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatyanın insanını, kültürünü ve tarihini daha iyi nasıl tanıtırız, onun gayreti ve çabası içindeyiz” dedi.
Malatya Tanıtım Günleri, İstanbul Yeni Kapıda ziyaretçilerini ağırlıyor. Malatya tanıtım Günleri kapsamında Battalgazi Belediyesi tarafından açılan stant, Malatya Tanıtım Günlerine gelen vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Battalgazi Belediyesi standında Malatyanın tarihi ve kültürü ağırlıklı olarak tanıtılıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel anlamda zenginliğine dikkat çekerek, “İstanbulda yapılan Malatya tanıtım günleri ikisi valilik tarafından ikisi de MADEF tarafından yapıldı. Bugünde birlik beraberlik ruhunun yeşerdiği Yeni Kapıda Malatya Tanıtım Günlerine gelen misafirlerimizi ağırlayarak Malatyanın kültürünü, değerlerini, ürünlerini tanıtma noktasında bütün ilçeler, tüm reyonlar ve stantlar bu gayret ve çaba içerisinde. Malatya ortak paydasında, Malatyanın insanını, kültürünü ve tarihini daha iyi nasıl tanıtırız, onun gayret ve çabası içindeyiz. Battalgazi Belediyesinin diğer stantlardan farkı biz Battalgaziyi tarif ederken Anadoluyu anayurt yapan destan şehir ve medeniyetler merkezi olarak tarif ediyoruz. Dolayısıyla medeniyetin başladığı bir yerde bulunan ilçenin tanıtımı da ilçemizin tarihine mütenasip olması gerekiyordu. Burada ki konseptimiz 2016 yılında Antalya EXPOda 600 metrelik konseptin burada minyatürünü yaptık. Bu stant kültür sanat ödülünü almıştı. Burada da çok ilgi ve alaka görmesi anlamında Malatyanın tarihi ve kültürünü anlatması anlamında önemli bir görevi ifa ettiği kanaatindeyim. Ulu Caminin girişinden, revaklardan, surların burçlarına kadar böyle bir yapı formatının mecz edilerek yapılmış olması, geçmişte Malatyanın yaşam tarzının, giyim tarzının ne Malatya ürünlerinin milli ürünümüz kayısının hangi aşmalardan geçtiğinin en güzel göstergesi. Battalgazi Musiki Cemiyetimizin de halk türkülerinin icra edilmesi de yoğun bir ilgiyi beraberinde getiriyor. Ben bu konsepti oluşturan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. MADEF ve valiliğimizi de tebrik ediyorum şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediyesi standını gezen vatandaşlar ise bu tür etkinliklerle memleketlerine olan özlemlerini giderdiklerini belirterek yaptıkları hizmetlerden dolayı Battalgazi Belediyesine teşekkür ettiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık