Başkent Ankara İlk Kez Dünya İdari Kentler Birliği Genel Kurul Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya İdari Kentler Birliğinin ilk genel kuruluna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Genel Kurul, 4-6 Eylül tarihleri arasında Başkentte düzenlenecek.

Başkent Ankara İlk Kez Dünya İdari Kentler Birliği Genel Kurul Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 12:17
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya İdari Kentler Birliğinin ilk genel kuruluna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Genel Kurul, 4-6 Eylül tarihleri arasında Başkentte düzenlenecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm Dünyada idari başkentlerin kalkınması ve bu kentlerin karşı karşıya kaldığı ortak sorunlara çözümler üretilmesi amacıyla bir araya gelen Dünya İdari Kentler Birliğinin ilk genel kuruluna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Genel Kurul, 4-6 Eylül tarihleri arasında Başkentte düzenlenecek.
Başkan Tunaya önemli görev
Türkiye ile birlikte toplam 16 ülkenin belediye başkanları ve temsilcilerinin katılacağı Dünya İdari Kentler Birliği Genel Kurulu, dört farklı oturumda gerçekleşecek.
Çok sayıda bürokrat, uzman ve akademisyenin yer alacağı Genel Kurul Toplantısının açılış töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin de konuşma yapacak.
2017 yılında Güney Korenin idari başkenti Sejongda yapılan, Ankara (Türkiye), Sejong (Kore Cumhuriyeti), Putraja (Malezya), İslamabad (Pakistan) ve Brasilianın (Brezilya) katılımlarıyla gerçekleştirilen “Dünya İdari Başkentler Forumu”nda alınan ortak kararla, 2018-2020 dönemi için birlik başkanlığını Ankara Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Başkentte yapılacak Genel Kurulda, Ankara Büyükşehir Belediyesi birlik dönem başkanlığına seçilecek. Birliğin iki yıl boyunca ilk dönem başkanlığı görevini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna yürütecek.
Belediye başkanları katılacak
Başkan Tuna, Ankaraya gelecek kurucu birlik üyesi belediye başkanları ile katılımcı ülkelerin belediye başkanlarına 5 Eylülde önemli mesajlar verecek.
Genel Kurul için Ankaraya Sejong Belediye Başkanı Choon-hee Lee, İslamabad Belediye Başkanı Anser Aziz Sheikh, Putrajaya Belediye Başkanı Haji Hasim Bin Haji, Saraybosna Belediye Başkanı Abdullah Skaka, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı,Niamey Belediye Başkanı Mouctar Mamoudou, Mogadishu Belediye Başkanı Abdirahman O. Osman gibi belediye başkanları gelecek.
Birlik üyesi ülkelerinin belediye başkanları ve temsilcilerinin katılacağı Genel Kurul Toplantısının ana teması ise Dayanışma ve Refah: Dünya İdari Başkentler Birliği olacak.
Şehir yönetimine ilişkin kararların alınacağı ve bilgi birikimlerinin paylaşılacağı Yuvarlak Masa Toplantısında, Akıllı İdari Kentler, Kentsel Dönüşüm ve İdari Kentler İçin En İyi Uygulamalar” başlıkları, hem oturum başlıklarını hem de gündem maddelerini oluşturacak.
Büyükşehir Belediyesinin önemli projelerinin tanıtılacağı birlik toplantısı sonunda Başkente gelen belediye başkanları ve heyetleri için tarihi ve kültürel mekanları kapsayan bir gezi programı da düzenlenecek.
Toplantıya katılacak ülkeler ise şöyle:
Türkiye
Kore
Brezilya
Pakistan
Malezya
Slovenya
Bosna-Hersek
Mozambik
KKTC
Kırgızistan
Katar
Nijer
Macaristan
Özbekistan
Almanya
Somali

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık