Başkan Yücel Fırıncılarla Zam Konusunda Mutabakat Sağladı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz günlerde yasal dayanağı olmadan ekmeğe yapılan zam neticesinde yaptığı girişimler sonucu fırıncılarla yasal fiyatlandırma konusunda mutabakat sağladı.

Başkan Yücel Fırıncılarla Zam Konusunda Mutabakat Sağladı
  • 05 Ekim 2018, Cuma 18:23
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz günlerde yasal dayanağı olmadan ekmeğe yapılan zam neticesinde yaptığı girişimler sonucu fırıncılarla yasal fiyatlandırma konusunda mutabakat sağladı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyadaki 54 fırın işletmecisinin adına görüşme yaptığı Alanya Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sağlam, Alanya Ekmek Fabrikası sahibi Sinan Muşdal ve Akça Fırın sahibi Mehmet Akça ile ekmek zammı konusunda mutabakat sağladı. Yasal düzenlemeye göre ekmeğin kilogram fiyatı 5 TL olarak belirlenmesinin ardından Başkan Yücelin fırıncılarla sağladığı mutabakat çerçevesinde, Alanyadaki fırınlar ekmeğin gramajını 50 gram artırarak 250 gram ekmeği 1.25 TLden verecek.

Yücel: “Fırıncılarımıza teşekkür ediyorum”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yasal fiyatlandırma konusunda mutabakat sağlayan fırıncılara teşekkür ederek şunları söyledi; “Ekmek fiyatlarındaki artışın ardından fırıncı arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün bir mutabakata vardık. Hem kamu kurum ve kuruluşları hem fırıncılar hem de esnaf odasına bağlı işletmelerimiz, ekmeğe zam yapmadan %25 gramaj artırımına giderek fiyatı 1.25te sabit tutacak. Fırıncılarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü ülkemizdeki mevcut zamların ardından zarar etseler dahi bu mutabakata uyacaklarını söylediler. Bütün fırıncılarımıza göstermiş oldukları feragat için teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlam: “Başkanımızı kırmayarak yasal düzenlemeye uyacağız”
Alanyada ekmek fiyatını arttırdıkları günden buyana ağır baskılara maruz kaldıklarını belirten Alanya Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sağlam, buna rağmen kararlarından vazgeçmediklerini ancak Başkan Yücelin ricasını kırmayarak yasal düzenlemeye uyacaklarını söyledi. Sağlam, “Devletimiz, 1 kilogram ekmek fiyatını 5 TL olarak belirledi. Bizler de yüksek maliyetlerimizden dolayı ekmeğe 25 kuruşluk bir zam yapmıştık. Zararımızın artmasıyla yaptığımız bu zamma insanlarımız tepki gösterdi. Yapılan baskılara direnme kararı alsak da Belediye Başkanımız Adem Murat Yücelin devreye girmesinin ardından onu kırmadık ve ekmek fiyatlarımızı gramaj arttırarak kilosunu 5 TLye sabitlemek üzere eski haline geri getirdik. Devletimiz de milletimiz de bizlerin ne kadar zarara uğradığını biliyor. Ancak bizler buna rağmen Başkanımızı da kırmayarak zararı çekeceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık