Başkan Yılmaz: Kestel Köyünün Yol Sorunu Çözülüyor

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Yılmaz, Simav ilçesi Kestel köyünün Simav ve Hisarcık ilçelerine olan yol bağlantısı sorununun İl Özel İdarenin yaptığı çalışma ile sona ereceğini belirtti.

Başkan Yılmaz: Kestel Köyünün Yol Sorunu Çözülüyor
  • 02 Ekim 2018, Salı 10:46
Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Yılmaz, Simav ilçesi Kestel köyünün Simav ve Hisarcık ilçelerine olan yol bağlantısı sorununun İl Özel İdarenin yaptığı çalışma ile sona ereceğini belirtti.
Alt yapı çalışmalarında sona gelinen Kestel köyü Simav ve Hisarcık yol bağlantı çalışmalarının 2019-2020 yılları arasında tamamlanmasının hedeflendiğine vurgu yapan Yılmaz, “Simav ilçemize 35 kilometre, Hisarcık ilçemize ise 20 kilometre uzaklıkta olan Kestel köyümüz bin 300 rakımlı bir tepede bulunuyor. Bin 200ün üzerinde vatandaşımızın yaşadığı çok çalışkan bir köyümüz. Köyde kiraz, sarımsak ve her türlü meyve sebze üretimi yapılmaktadır. Köylülerimizin en büyük sorunu yol sorunu idi. 3 yıl önce köyü ziyaretimizde özellikle Simav ilçe yol bağlantısının sırtlardan ve tepelerin üzerinden gitmekte olduğunu gördük. Bu yolun kışın kapandığını da biliyoruz” dedi.

“5 kilometrelik bölümde güzergah değişikliği”

Yolun ilk olarak geçen yıl 5 kilometrelik bölümünde güzergah değişikliği yaptıklarını söyleyen Yılmaz,” Yine bu yıl 5 kilometrelik bölümde onarım çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca köyün üzerinde 2 kilometre yolda çalışma yaptık. Yolda 12 kilometrelik karayolları kalitesinde çok güzel bir çalışma oldu. Köylülerimize iki yıl sıkıntı çekebileceklerini söylediğimizde köylülerimiz bu durumu kabul ettiler. Alt yapı çalışmalarını tamamladık. Dün Valimiz Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekilimiz Ahmet Tan, Yol Müdürümüz Rıfat Bey ve Ömer bey ile birlikte Kestel köyüne gittik. Bizleri güzel bir kalabalık karşıladı. Bu da bize yaptığımız işin ne kadar doğru ve güzel olduğunu göstermektedir. 2019-2020 yıllarında iyi bir asfalt ile Simav bağlantımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca Hisarcık ilçesi bağlantısının da önümüzdeki yıl tamamlanmasıyla birkaç yıl içerisinde köyümüzün her iki ilçemize bağlantısı sağlanmış olacak” diye konuştu. (EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık