Başkan Yanılmaz, Çalışmalarla İlgili Bilgi Verdi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek belediye çalışmaları ve gündemdeki konularla ilgili bilgi verdi.

Başkan Yanılmaz, Çalışmalarla İlgili Bilgi Verdi
  • 24 Temmuz 2018, Salı 16:48
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek belediye çalışmaları ve gündemdeki konularla ilgili bilgi verdi.
Dünyada tek olma özelliğine sahip 18 metre uzunluğunda, körüklü, bataryalı, elektrikli, sıfır emisyonlu ELBÜSleri hizmete sunduklarını aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz;“150 yolcu kapasiteli, asfaltta yol alabilen, saatte 75 kilometre azami hıza sahip, tek seferlik sarj ile maksimum 400 kilometre yol alabilen bataryalı otobüslerle şehir içi ulaşımda hız, kalite ve konforu hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Planlarımız arasında yer alan ELBÜSlerle, şehir içi toplu taşımada şehrimizi Türkiyenin öncü şehirleri arasına taşıdık. Dünyada ilk kez Elazığ halkının hizmetine sunduğumuz elektrikli, bataryalı, modern, kaliteli, konforlu toplu taşıma aracı ELBÜSler Türkiye gündeminde yerini korumaya, konuşulmaya devam ediyor” dedi.
Doğukent Mahallesinde inşa edilen bin kişi kapasiteli 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonunun açılışını, 15 Temmuz Destanının yıldönümünde yaptıklarını anımsatan Başkan Yanılmaz, Uluslararası standartlarda voleybol, basketbol ve hentbol sahası, engelsiz seyirci tribünü, antrenman salonu, kafeteryası ve 350 araçlık otoparkı bulunan 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu ismiyle 15 Temmuz ruhunu yaşatacak, gençlerin ve sporun yeni adresi olacak”ifadelerini kullandı.
Okulların tatil olmasının ardından çocuklar için bir kamp programı düzenlediklerini de dile getiren Yanılmaz, 7-13 yaş arası çocukların yararlandığı ve 02-23 Temmuz tarihlerini kapsayan kamp süresince çocuklar eğlenerek öğrenmenin mutluluğu ile unutamayacakları bir tatil yaşadıklarını kaydetti.
Elazığ Belediyesi olarak şehrin doğu yakasına prestij kazandıracak Doğu İmar Yolları çalışmalarının devam ettiğini Salıbaba, Çatalçeşme, Sanayi, Kırklar, Ulukent ve Doğukent mahalleleri toplamda 2 bin 900 metre uzunluğunda 40 metre genişliğindeki yeni bulvarlar ile Şehir Hastanesi ve şehrin kuzey can damarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı ile birleştiğini belirten Yanılmaz; “Üç etap halinde yürütülen çalışmaların birinci etabında Cahit Dalokay Caddesi ile Yaşar Doğu Caddesi bağlantısı sağlanacak. İkinci etabında Yaşar Doğu Caddesi ile Çatalçeşme Bulvarı arasında bağlantı sağlanacak. Üçüncü etabında ise Yaşar Doğu Caddesi ile Şehir Hastanesi Kavşağı arasında bağlantı sağlanacak. Kaldırım çalışmalarımız tamamlandı ve asfalt çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Şehir merkezinin trafik yoğunluğunu azaltarak kuzey eksenine kaydırmak amacıyla geçtiğimiz aylarda hizmete açılan şehirlerarası yol kalitesindeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarının ardından şehrin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Şehir Hastanesi ile akıcı ve rahat ulaşım imkanı sağlamak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda batı bölgelerinden Şehir Hastanesine daha hızlı gitmek isteyen vatandaşlarımız için Yunus Emre Bulvarının devamı olarak eski Asker Hastanesi önünden geçerek Ulukent Mahallesi üzerinden Şehir Hastanesine ulaşacak olan yeni imar yolumuzun yapım çalışmaları devam ediyor” diye bilgi verdi.
Şehrin tarihi ve doğal güzellikleri, Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının ayaklarına resmedilerek, kent estetiğine katkı sağlandığını, köprülü kavşağın ayaklarına Harput Kalesi, Keban Barajı, Kültür Park, Çaydaçıra figürü, tarihi Palu Köprüsü, Balakgazi görsellerinin resmedildiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, bu çalışmanın kamuoyu tarafından beğenildiğini de ifade etti.
2018 yılında mahallelere kazandırılan 24 yeni parkla toplam yeni park sayılarının 120 olduğuna dikkat çeken Yanılmaz, Şehrimize yepyeni parkları bir bir kazandırırken, bir yandan da parklarımıza güvenlik kamera sistemi kuruyoruz. Şehrimizin dört bir yanında yoğun olarak kullanılan parklarımızı belirledik ve ilk uygulamamızı başlattık. 15 ayrı parkımız bu yıl içerisinde güvenlik kamera sistemiyle donatılacak. Akıllı Park Uygulamaları olarak isimlendirdiğimiz proje kapsamında Hilalkent Mahallesi çocuk oyun parkı ile Cemiloğlu Parkına güvenlik kamera sistemi kurduk. Kamera sistemi ile parkının tamamı 24 saat takip altına alındı. Dileyen herkes Elazığ Belediyesi web sayfası üzerinden bu görüntüleri takip edebilecekdiye konuştu.
Kültür Park ve Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanının ardından Cip Mesire Alanında tamamlandığını ve bir süredir hizmet verdiğini anımsatan Başkan Yanılmaz, 29 Temmuz Pazar günü yapılacak resmi açılışa herkesi davet ederek sözlerini tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık