Başkan Tütüncüden Zeytinyağı Festivaline Destek

Kepez Belediyesi sınırları içerisinde yer alan antik Lyrboton Komede zeytinyağı festivali yapmak istediklerini bildiren Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandıra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüden tam destek geldi.

Başkan Tütüncüden Zeytinyağı Festivaline Destek
  • 11 Temmuz 2018, Çarşamba 13:54
Kepez Belediyesi sınırları içerisinde yer alan antik Lyrboton Komede zeytinyağı festivali yapmak istediklerini bildiren Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandıra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüden tam destek geldi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsasına nezaket ziyaretinde bulundu. Tütüncüyü Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ile Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğanın ağırladı. Kepez Belediyesi ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Çandır, “Ne zaman işbirliği yapmak istesek her türlü desteği veriyorsunuz. Teşekkür ederiz” dedi. YÖREXin hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çandır, 2 yıldır çeşitli nedenlerden dolayı yapılamayan Çiçek Festivalini önümüzdeki yıl mayıs ayında yapma hedefinde olduklarını anlattı.

“Antik kentte Zeytinyağı Festivali”
Kepez Belediyesi sınırları içerisinde yer alan antik Lyrboton Komede zeytinyağı festivali yapmak istediklerini bildiren Ali Çandır, Pamfilya döneminden bu yana bu topraklarda var olan zeytinyağı sektörünü canlandırmak istediklerini dile getirdi. Tavşan Yüreği zeytine coğrafi işaret aldıklarını, tavşan yüreği zeytinyağına da coğrafi işaret almak istediklerini bildiren Ali Çandır, yine bölgeye has Beylik zeytini için de coğrafi işaret çalışması yürüttüklerini kaydetti. Çandır, “Bölgemize has iki zeytin çeşidimiz var. Bunlar son derece kaliteli çeşitler. Bölgeye yaygınlaştırılmasıyla zeytin ve zeytinyağ sektöründe kaliteyi yakalayacağız. Bunun ekonomik dönüşümü üreticimiz için çok iyi olacak” diye konuştu.

Başkan Tütüncüden destek sözü
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Borsanın yönetimine yeni dönemde başarılar diledi. Kent ekonomisinin gelişimi için faydalı projeler yürüten yapan Borsa yönetimine teşekkür eden Tütüncü, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREXin çok iyi bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Çiçek Festivalinin kent için iyi bir festival olduğunu söyleyen Tütüncü, Belediye olarak festivale her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Tütüncü, Kepez Belediyesi sınırlarında olan antik Lyrboton Komenin bir dönem zeytinyağ merkezi olduğuna dikkat çekerken, alanı ayağa kaldırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tütüncü, Lyrboton Komede zeytinyağı festivalinin çok iyi bir fikir olduğunu belirterek, “Bir zamanlar zeytinyağının merkezi olan alanda mutlaka Zeytinyağ Festivalini düzenlemeliyiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık