Başkan Sarıkurt Rejim Mağduru Göçmen Soydaşları Ağırladı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bulgaristanda yaşadıkları dönemde rejimin zorlamalarına karşı çıktıkları için hapishanede yatan ve 1989 yılında göçle ülkemize gelen soydaşları ağırladı.

Başkan Sarıkurt Rejim Mağduru Göçmen Soydaşları Ağırladı
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 15:30
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bulgaristanda yaşadıkları dönemde rejimin zorlamalarına karşı çıktıkları için hapishanede yatan ve 1989 yılında göçle ülkemize gelen soydaşları ağırladı.
Türklüğü, milli değerlerini, dinlerini ve dillerini savunmak adına Bulgaristandaki baskıcı rejime karşı çıkan ve yıllarca hapishanede yatan, salıverildikten sonra Türkiyeye göçe zorlanan ve göç sonucunda Çorluya yerleşen soydaşları Çorlu Tarihi Belediye binasında ağırlayan Başkan Sarıkurt, soydaşlarla sohbet ederek o dönemde yaşadıkları olayları dinledi.
Yaşanan olayların ve acı hatıraların izlerinin kolay kolay silinemeyeceğini ifade eden ve duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Sarıkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler, nice zorlukların, zulümlerin ardından sistemli bir asimilasyon ile göçe zorlandınız. Sizler her türlü zorluğa, her türlü baskıya rağmen boyun eğmediniz. Dininize, dilinize, varlıklarınıza müdahale etmek isteyenlere karşı durarak milli kimliklerinize sahip çıktınız. Bugün burada sizlerle olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Çünkü sizler Türklük uğruna, milli varoluşumuz uğruna, Jivkovun 1984 yılından sonra yaptırdığı Belene ölüm kampında bedeller ödeyen insanlarsınız. Sizlerin ödediği bu bedel, bu başkaldırışınız tohuma filiz verdi ve 10 Kasım 1989da Jivkov devri kapandı. Sizler ödediğiniz bu bedellerle bizlere, torunlarınıza değerine paha biçilemeyecek bir miras bıraktınız. Bugün komşu ülkemiz Bulgaristanda hayatını güven içerisinde sürdüren soydaşlarımız, sizlerin emekleri, fedakarlıkları, acıları sayesinde doğdukları topraklarda yetiştiler, emekli oldular ve hayatlarını kaybettiler” dedi.
Başkan Sarıkurt açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Göçe zorlanan ve Türkiyeye göç eden nice soydaşlarımız da Türkiyede doktor, öğretmen, mühendis, hemşire, işçi oldular. Ülkemizin eğitim ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulundular. Onların sayesinde ülkemiz eğitim düzeyi yüksek, çalışma disiplini olan, sadık, çağdaş, Atatürkçü, vatanın kıymetini bilen bir nüfus kazandı. Acıları tarihe gömmek zordur. Acılardan ders çıkarmak da zordur ama elzem olandır. Unutmayın, 80 milyonluk dost Türkiye sadece dün bugün ve yarın değil, kıyamete kadar yanınızda olacak. Sonuçta biz, hepimiz aynı ailenin ayrılmaz parçaları ve fertleriyiz. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Gerçekleştirilen toplantıda Başkan Sarıkurtun yanı sıra Başkan Yardımcıları Kemaleddin Avcı ile Hülya Perin ve Belediye Meclis Üyesi Güner Çetin de hazır bulundu.
Başkan Sarıkurt, toplantının sonunda misafirlere günün anısına plaket ve hediye takdim etti.
Böyle bir toplantı yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade eden misafirler, 30 yıldır ilk defa hatırlandıklarını ifade ederek Çorlu Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık