Başkan Özkan, Bursa Protokolüne Karacabeydeki Projeleri Anlattı

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Milletvekili Efkan Ala, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Karacabey ilçesinde temaslarda bulundu.

Başkan Özkan, Bursa Protokolüne Karacabeydeki Projeleri Anlattı
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 16:08
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Milletvekili Efkan Ala, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Karacabey ilçesinde temaslarda bulundu.
Heyet, Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan Uluabat Gölündeki 80 dönümlük Ada Uluabat projesi alanını inceledi. Özkan, bilhassa Uluabatın eşsiz manzarası ve mevkii itibariyle oldukça avantajlı durumda olduğunu belirterek, projenin Bursa için önemine dikkat çekti. Planlanan sosyal alanlar ve turizm faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özkan, doğa turizmine yönelik bölgeye yeni bir soluk getirileceğini söyledi.
Heyetin bir sonraki durağı Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burada dansçı ayıların kurtarılması maksadıyla 1990lı yıllarda açılan ve günümüzde ülke sınırları içerisinde yaralı tüm ayıların ıslah edilmesini sağlayan merkezin 60tan fazla boz ayıya ev sahipliği yaptığı belirtildi. Ardından longoz ormanlarına geçen heyete, orman içerisinde Karacabey Belediyesi tarafından yürütülen turizm faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Bu konuda belediyenin bölge dokusuna uygun hareket ettiği ve projenin hayata geçtikten sonra doğa ve turizme büyük katkısı olacağının altını çizildi.
Ormandaki kontrolsüz ziyaretin son bulmasının önemli olduğunu belirten Vali Küçük, bölge halkının da projeye entegre edilmesinin projeyi daha diri tutacağının önemine vurgu yaptı.
Başkan Özkan, “Belediye olarak hazırladığımız projenin asıl gayesi longozu korumak. Projeyi turizmi ikinci planda tutarak hazırladık. Projenin uzun yıllar sürmesi için Bayramdere ve Boğazköy mahallelerinde bulunan yerel halkı da dahil edeceğiz. Giriş çıkışları güvenli ve kontrollü hale getireceğiz ve hayvancılık faaliyetinin sürdürülmesini sağlayacağız” dedi.
Heyet son olarak Yeniköy ve Malkarada bulunan sosyal alanları ve konaklama alternatiflerini gezdi. Projelerde Malkara, Yeniköy, longoz ve sahil projesinin birbirine entegre yürütüldüğünü ifade eden Başkan Özkan, heyete bu yerlerde düşülen alanlarla ilgili bilgiler verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık