Başkan Özgökçe, Yılın İlk Hacı Adaylarını Uğurladı

Vanın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kentten bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden ilk hacı adayı kafilesini yolcu etti.

Başkan Özgökçe, Yılın İlk Hacı Adaylarını Uğurladı
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 12:56
Vanın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kentten bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden ilk hacı adayı kafilesini yolcu etti.
Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, gece yarısı Van Ferit Melen Havalimanında Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Müdiresi Gül Ebinç, Van İl Müftülüğü yetkilileri ile yakınları tarafından uğurlandı. Uğurlama töreninde hacı adaylarına tek tek ‘hayırlı yolculuk dileyen Başkan Özgökçe, Türkiyenin 15 Temmuz gibi ağır darbe girişimleri ve ihanetler yaşadığını belirterek, “Çok şükür devletimiz ve milletimiz bütün bu musibetlerin üstesinden el ele geliyor. Bu kadar badirenin atlatılması, ancak sizlerin mübarek beldelerde yapacağınız külli dualarıyla mümkün olacaktır. İçten ve dıştan şer odaklarına ve yedi düvele karşı, hainlere ve satılmışlara karşı en büyük gücümüz iman dolu kalplerin duasıdır. İnşallah bugüne kadar tüm hacılarımızın yaptığı gibi, mübarek topraklarda ve Mekke-i Mükerremede, Kabede ve Medine-i Münevverede dualarınızla aziz vatanımıza, kahraman milletimize kalbi ve ruhi dualar edeceksiniz, kol kanat gereceksiniz. Allah bu mübarek yolculuğunuzu hayırlı, uğurlu ve bereketli eylesin, dualarınızı dergahı izzetinde kabul buyursun” dedi.
Hacı adaylarını kutsal topraklara gittikleri zaman özellikle kendi ve yakınları için yaptıkları duaya zor dönemlerden geçen cennet memleketimize, ümmeti Muhammede (Sav), tüm mazlumların umudu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğana hususi dua yapmalarını isteyen Başkan Özgökçe, “Tüm dünyanın durumunu herkes görüyor, dünyanın her tarafı adeta kan ağlıyor. Özellikle diyarı İslam olan Mısırda, Suriyede, Irakta, Afganistanda zulme uğrayan müminlere lütfen kalben ve ruhen dua edelim. O beldeler duaların kabul olduğu mekanlardır. Bizden selam götürün Allahın Resulüne, Fahri Kainata, inşallah sağ ve salim döner, hayatınızın bundan sonraki kısmında hacı olarak vatana, millete ve devlete kadim hizmetlerde bulunmayı Rabbim nasip ve müyesser eylesin. Hakkınızı helal ediniz. Hepinize kalben ve ruhen hayırlı yolculuklar dilleriz” ifadelerini kullandı.
Vakit vakit duygu dolu anların yaşandığı uğurlamada, Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından hacı adayları için özel olarak hazırlanan çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık