Başkan Kütükcü: “Ne Olursa Olsun Üretimden Vazgeçmemeliyiz”

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen, “Anadolu Liderlik Modeli” projesi eğitim programları kapsamında konuk olan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye Ekonomisinin Yeni Dönemi ve Konya Sanayisi hakkında bilgi verdi.

Başkan Kütükcü: “Ne Olursa Olsun Üretimden Vazgeçmemeliyiz”
  • 07 Ağustos 2018, Salı 9:50
Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen, “Anadolu Liderlik Modeli” projesi eğitim programları kapsamında konuk olan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye Ekonomisinin Yeni Dönemi ve Konya Sanayisi hakkında bilgi verdi.
MÜSİAD Konya Şubesi konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye ekonomisinin yeni dönemini ve Konya sanayisini değerlendirdi. Türkiyenin yeni dönemde yenilikçi üretime ağırlık vererek, dünyaya yüksek katma değerli ürün ihraç etmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Kütükcü, yeni dönemin önceliklerinden birisinin de yüksek kur, yüksek enflasyon ve yüksek faizle etkin mücadele olması gerektiğinin altını çizdi. Kütükcü, “Ne olursa olsun üretimden vazgeçmemeliyiz. Sanayimizi, üreten işletmelerimizi daha fazla destekleyerek Türkiyeyi geleceğe hazırlayabiliriz. Burada Genç MÜSİAD üyesi kardeşlerimizin rolü çok önemi. Çünkü Türkiyenin geleceği gençlerimizin azimlerinde ve kararlılıklarında şekillenecek” dedi.

“Aselsan Konyanın yeni döneminde önemli”
Konya Sanayi Odası olarak yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi de veren Kütükcü, savunma sanayi konusunda yürüttükleri çalışmaları anlattı. Aselsanın Konya Savunma Sanayi A.Ş. ortaklığıyla Konyaya kuracağı fabrikanın Konyanın yeni döneminde çok önemli olduğunu kaydeden Kütükcü, savunma sanayi ile ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Konyanın yatırım iştahı yüksek bir şehir olduğunu da ifade eden Kütükcü, “Konya Organize Sanayi Bölgemiz şu an Türkiyenin 3üncü büyük OSBsi haline geldi. Şimdi bölgemizin 5inci genişleme alanını yatırıma açmak için bir süreç yönetiyoruz. Başvurular tamamlandı. Biz sanayicilerimize burada 139 sanayi parseli tahsis edeceğiz ama bize gelen talep çok daha yüksek. Bu da Konyanın yatırım ve üretim iştahını ortaya koyuyor” diye konuştu.

“Ar-Ge yapmak isteyene Innoparkın kapıları sonuna kadar açık”
Konya Sanayi Odası tarafından şehre kazandırılan Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesini genişlettiklerini, şu anda bölgede yatırımların devam ettiğini belirten Kütükcü, Innoparkın Konya için çok kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. “Innoparkın kapıları Ar-Ge yapmak isteyen tüm sanayicilerimize sonuna kadar açık” diyen Kütükcü, “İşletmelerimiz artık Ar-Ge ve tasarımın önemini fark etti. Konya Sanayi Odası olarak bu alanda çok önemli çalışmalar yaptık. Innopark bu alanda yapılmış önemli bir yatırım. Ayrıca Konyada Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısını artıracak farkındalık çalışmaları yürüttük, yürütüyoruz. Bu çalışmaların da katkısıyla Konyada 2012 yılında sadece 1 olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı 26ya ulaştı” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Kadir Başaran, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcüye hediye takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık