Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Soyluyu Kartepe Zirvesine Davet Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu ziyaret ederek 26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Kartepe Zirvesine davet etti.

Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Soyluyu Kartepe Zirvesine Davet Etti
  • 07 Eylül 2018, Cuma 14:25
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu ziyaret ederek 26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Kartepe Zirvesine davet etti.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu ziyaret etti. 26-28 Ekim günlerinde yapılacak Kartepe Zirvesi hakkında Bakan Soyluya bilgi veren Karaosmanoğlu, Bakanlık görevinin hayırlı olmasını da diledi. İnsanlık üzerinde derin yaralar bırakan “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temasıyla gerçekleşecek Kartepe Zirvesi 2018nin Kartepe Green Park Hotelde gerçekleşeceğini belirten Karaosmanoğlu, zirveye İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu da davet etti.
Türkiye ve dünyadan çok sayıda bilim insanı, entelektüel, siyasetçi ve medya mensubunun katılacağı Kartepe Zirvesinde “Göç” konusu tüm açıklığıyla ele alınacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmede hazır bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, zirvenin detaylarını içeren bir bilgilendirme de yaptı. Tüm politikanın yapıcı ve karar alıcı kurumlarına resmi olarak paylaşılacak zirve bildirgesinin önemli olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu da İçişleri Bakanlığının düzensiz göçle olan mücadelesinin de zirvede ele alınacağını vurguladı.
Görüşmede Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişim noktasında olması nedeniyle Türkiyenin, politik ve ekonomik açıdan gelişmemiş devletlerle zengin Batı ülkelerinin arasında bir köprü niteliğinde bulunması itibariyle düzensiz göçmenler tarafından transit güzergâh olarak kullanılmasının önemine değinildi. Türkiyenin son yıllarda bölgesinde yükselen güç olması üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiyeyi transit ülke konumundan çıkarıp hedef ülke konumuna taşımasının da Kartepe Zirvesinde ele alınacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlarda yıllardır süregelen çalkantılar, Türkiyeye kitlesel akınlara yol açmış, tarihsel bağları ve sorumluluk anlayışıyla ülkemiz zor durumda bulunan bu sığınmacılara kucak açtığını da söyledi.
Bu yıl “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temasıyla gerçekleşecek Kartepe Zirvesi 2018 nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunu tebrik eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zirvede “Göç” başlığının etkili bir şekilde anlatılması için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini de görüşmede belirtti. 1980lerden sonra Türkiyenin sadece göç veren bir ülke değil göç alan bir ülke konumuna geçmesinin detaylı bir şekilde ele alınacağı zirvede, küreselleşmenin getirdiği iletişim ve seyahat özgürlüğü tüm dünyada göç hareketliliğinde artışa sebebiyet vermesi de zirvede ele alınması bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık