Başkan Gürkan: “Edirne Belediyesinin Bir Şey Yapmasına Karşısınız”

Edirne Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisinde, Meclis Başkanı Recep Gürkanın meclise sunduğu “Fatih Sultan Mehmetin Düşü” projesi, mecliste tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Başkan Gürkan: “Edirne Belediyesinin Bir Şey Yapmasına Karşısınız”
  • 05 Ekim 2018, Cuma 18:07
Edirne Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisinde, Meclis Başkanı Recep Gürkanın meclise sunduğu “Fatih Sultan Mehmetin Düşü” projesi, mecliste tansiyonun yükselmesine neden oldu.
Başkan Gürkan, Fen İşlerinde kullanılmayan kaynakların “Fatih Sultan Mehmetin Düşü” projesine aktarılmasını talep ederken projeye AK Parti tarafından red geldi. AK Parti Belediye Meclis üyesi Tamer Karadağ, Fen İşlerinde kullanılmayan kaynakların kentteki yol ve alt yapı çalışmalarında kullanılması gerektiğini ifade etti. Karadağ ile Başkan Gürkan arasında tansiyon yükseldi.
Başkan Gürkan, proje hakkında, Yeni bir projemiz var. Fatih Sultan Mehmetin Düşü. Projemizin ismi. Güzel bir proje olacak. Hem Edirneye hem Fatih Sultan Mehmetin şanına, şöhretine yakışan bir proje olacak. Onun için diğer birimlerde kullanılmayan ödeneklerimizi buraya aktarıyoruz” dedi.

“Paranın Fen İşlerinde kalması tarafımızca önerilir”
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Karadağ, projeye aktarılması gereken paranın yol ve alt yapıya aktarılması gerektiğini ifade ederek, “Edirne Belediyesinin Fen İşlerinin yol ve alt yapı eksikleri olduğunu biliyoruz. Alt yapıya gelinemediğinden hala lokal çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar yapılırken böyle bir aktarımın uygun olmayacağını düşünüyoruz biz. Atalarımızla ilgili güzel eserlerin yapılması gerekir ama Edirneye biraz alt yapı sorunlarının fazla olması, çalışmaların devam eden yol bakımlarının daha iyi olması açısından bu paranın Fen İşlerinde kalması tarafımızca önerilir” şeklinde konuştu.

“10 tane ekmeği dolapta tutmayalım”
Başkan Gürkan, “Tamer Bey keşke iyi inceleyip karşı çıksaydınız. İyi inceleseydiniz eğer buradaki aktarılan ödeneklerin 2018 yılı bitmeden hiçbir şekilde kullanılmayacak kısmı olduğunu görürdünüz. Bir örnek vereyim ben size. Yiyemeyeceğini bildiğiniz halde dolapta 10 tane ekmek tutmak gibi bir şey. 10 tane ekmeği dolapta tutmayalım. Diğer tarafta yiyecek olanlara paylaşalım. Ama siz, ‘Dolapta dursun, bozulsun diyorsanız, diyecek bir şey yok” cevabını verdi.

“Keşke 10 tane ekmek almasaydık”
Tamer Karadağ ise Başkan Gürkanın ekmek örneğine, “Başkanım keşke 10 tane ekmek almasaydık” şeklinde ifadede bulundu.
Son olarak Başkan Gürkan, “10 tane ekmek. Sadece bütçe hesabından dolayı koyuyoruz. 10 tane ekmek almış da değiliz. Ama siz bunu anlamadınız. Anlaşıyor, projeye karşısınız. Edirne Belediyesinin bir şey yapmasına karşısınız. Fatih Sultan Mehmet projesi yapılmasına karşısınız” ifadelerini kullandı.
AK Parti ve MHPnin red oyuna rağmen “Fatih Sultan Mehmetin Düşü” projesi, oy çokluğu ile meclisten geçti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık