Başkan Gül, Alman Ve Rus Büyükelçileri İle Görüştü

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov ile Kemerde, Almanyanın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile de Ankarada yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.

Başkan Gül, Alman Ve Rus Büyükelçileri İle Görüştü
  • 10 Temmuz 2018, Salı 10:42
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov ile Kemerde, Almanyanın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile de Ankarada yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.
Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, 2 Temmuz 2018 tarihinde Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gülü makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 3 Temmuz 2018 tarihinde ise davet üzerine Almanyanın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile başkentte bir araya gelen Başkan Gül, iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri ve turizm üzerine sohbet etti. Bu görüşmeleri değerlendiren Gül, Bana bugüne kadar çok güzel duygular yaşatan Kemer halkına teşekkür ederim. Bu duyguların en güzelini geçtiğiz hafta yaşadım. Rusya Büyükelçisinin Kemer Belediyesine gelerek bizi ziyaret etmesi ve Almanya büyükelçisinin bizi davet etmesi bir belediye başkanının en çok yaşamak istediği şeyler. Ben Kemer halkına bu görevi bana verdikleri için teşekkür ederim. Halkım bana bu görevi vermemiş olsaydı ben de bu güzellikleri yaşamazdım dedi.
Görüşme çok sıcak geçti
Almanyanın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile görüşmelerinin detaylarını anlatan Başkan Gül, Kemerin turizmi, alt yapısı, hizmeti, temizliği, denizi, Almanyada yaşayan Türkler ile ilgili, Türklerin buraya dönüşü ile ilgili, Almanya ile Türkiyenin işbirlikleri ile ilgili bizden bilgi aldılar. Biz de kendilerine bilgi verdik. Bizim için önemli bir toplantıydı. Özellikle Kemer için büyük bir toplantıydı. Bunlar bir örnektir. Bu duruş meselesidir. Bugüne kadar tarihinde belki büyükşehir belediye başkanı hariç hiçbir belediye başkanı kabul edilmemiş. İlk defa bir ilçenin belediye başkanı kabul görmüş. Bu tür kabullerde konuşmalar genelde yaklaşık 20 dakika sürer. Ama biz 1 saat sohbet ettik. Biz nezaketen müsaade istedik. Yoksa sohbet daha da ilerleyebilecekti. Büyükelçilik Kemer ile ilgili araştırma yapmış. Hatta eşimin Kemerdeki sosyal faaliyetlerine kadar araştırmışlar. Bu sıradan bir olay değil ve herkesin bunu kabullenmesi gerekiyor. Hatırlarsanız, Sultanahmette 11 Alman teröre kurban gitmişti. Biz orada ölen Almanların birinci derece yakınlarına ömür boyu tatil vermiştik şeklinde konuştu.

Erdmann Kemeri onurlandıracak
Büyükelçisi Martin Erdmannı Kemere davet ettiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Gül, Görüşme sonrası kendisinin yanından ayrılırken, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun yanına gideceğimi biliyordu ve ‘Bu konuştuklarımızı Kemal beye de anlatabilirsiniz dedi. Biz yola çıkmadan Kemere davetimizi kabul etti. Kendisini önümüzdeki 2 ay içerisinde Kemerde ağırlayacağız. Bu Kemerin ve turizminin daha da canlanması ve büyükelçinin Kemere gelmesi büyük bir olay. Kemer tarihinde ikinci defa bir Alman Büyükelçisi ilçemize gelecek. 2009daki büyükelçi ile de özel görüşmem vardı. Allahaısmarladık demek için Ankaradan Kemere gelmişti, veda yemeği vermiştik. İkinci defa bir büyükelçi Kemere gelecek diye konuştu.

Rus Büyükelçiye teşekkür
Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov ile başkanlık makamında yaptıkları görüşmeye de değinen Başkan Gül, Erkhov, Kemer Belediyesinin Ruslar ile ilgili yaptığı faaliyetler, Kemerde ve Türkiyede yaşayan bütün Ruslara yaptığımız destekler ve alakadan dolayı bize teşekkür etti. Kendilerine bu kadar destek veren bir belediyeyi ziyaret etmek gerektiğini düşündüklerini söylediler. Bunlar önemli şeyler. Buna hiçbirimiz sıradan bir olay gibi bakamayız. Siyaset yapan insanların artık sıradan düşünmek yerine Kemer için, Kemerin geleceği, turizmi, esnafı için, ileri dönük Kemer hayali için çalışması lazım. Türkiyeye turist getiren önemli iki ülkenin büyükelçisinin, Kemere gelmesi ve bizi ziyaret etmesi ya da Ankaraya davet etmesi bizim için büyük mutluluktu. Alman büyükelçisini Kemerde göreceğiz. Rus büyükelçisi de Kemerde tatil yapmak için bize söz verdi. Bana bu gurur yaşatan Kemer halkına üstüne basa başa tekrar teşekkür ederim şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık