Başkan Duranaydan ‘Ekmek Açıklaması

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyamanda ki ekmek fiyatıyla ilgili yeni bir çalışmanın olduğunu dile getirdi.

Başkan Duranaydan ‘Ekmek Açıklaması
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 13:08
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyamanda ki ekmek fiyatıyla ilgili yeni bir çalışmanın olduğunu dile getirdi.
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, yaklaşık 1 ay önce ekmeye yapılan zammın ardından yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Adıyamanda 200 gram pide 1.25 TL, 230 gram somun ise 1.25 TLden satılıyor.
Yapılacak olan düzenleme ile ilgili açıklamada bulunan Ziya Duranay, “Ekmek fiyatı ile ilgili yeni bir çalışma var. Ekonomik darboğaz ile birlikte bazı ürünlere zam gelmesiyle birlikte fırıncı esnafımız bundan önce talepleri olmuştu. Un, maya, elektrik, doğalgaza gelen zam sonrasında ekmeğe de zam yapılmıştı. Bizden fırıncı esnafı 200 gram pideyi 1.25 TLye satılmasını karar vermiştik. Somun için ise 230 gramını 1.25 TLye satılması yönünde komisyondan karar çıktı. Biz bu komisyon kararını Bakanlığa gönderdik. Kilosu 5 TLnin üzerinde olması nedeniyle tekrar değerlendirmemiz istendi. Bizde fırıncı esnafımızla konuşarak, 230 gram olan somunu 250 grama çıkartarak, yine 1.25 TLden satmanın uygun olacağına karar kılındı. Bu doğrultudaki görüş komisyon tarafından değerlendirilecek ve Bakanlığa sunulacak. Sadece Adıyamanda değil, Türkiye genelinde ekmek fiyatıyla ilgili sorun yaşanıyor. Keşke un, maya, elektrik zammı olmasaydı da ekmeğe de zam olmazdı. İnşallah ekonomimiz düzelirse bu tür sorunlar ile karışmayız” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık