Başkan Canın ‘Kurtuluş Günü Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, 4 Eylül Bilecikin Bozüyük ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Canın ‘Kurtuluş Günü Mesajı
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 12:08
Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, 4 Eylül Bilecikin Bozüyük ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, yurdun her karış toprağının eşsiz bir değere sahip olduğunu vurguladı. Bozüyükün düşman işgalinden kurtuluşunun önemine mesajında dikkat çeken Başkan Can, Tarihimizde eşsiz güzellikteki vatan topraklarını canları pahasına koruyup emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, bu vatana hizmet etmiş saygıdeğer ecdadımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Her bir karış toprağı bizler için çok önemli olan yurdumuz, şanlı tarihinde birçok kez düşmanı hezimete ve büyük yenilgilere uğratmıştır. Bu şanlı zaferlerden birinin yaşandığı yerlerden birisi de şüphesiz Bozüyüktür. Her düşman işgalinden, kurtuluşun önemli olması gibi Bozüyükün de düşman saldırılarından muzafferiyetle ayrılması son derece önemlidir. Çünkü Bozüyükün düşman işgalinden kurtulması sadece Bozüyük ve bölgesini değil, aynı zamanda düşmanın ana yurdun merkezine doğru istilasını da engellemiştir. Nasıl ki Çanakkale, düşmanın İstanbul ve vatanımıza girişine bir set ve engel olmuşsa Bozüyükün düşmanı durdurması da düşmanın doğuya doğru ilerleyişini durdurması açısından önemlidir ifadelerini kullandı.

Bozüyük, düşman taarruzunun Eskişehire doğru ilerlemesini durdurmakta ordumuz için bir dayanak olmuştur
Mesajının devamında halkın vatan sevgisine dikkat çeken Başkan Can, Öyle ki Bozüyük, 1920 Haziranında Kurtuluş Savaşında Batı Cephesinin ilk kuruluş günlerinde bir müddet cephe karargahı olmuş ve halkın gösterdiği vatan sevgisi ve fedakarlıkla 1920 Haziranında başlayan ve Bursanın düşmesiyle sonuçlanan ilk düşman taarruzunun Eskişehire doğru ilerlemesini durdurmakta ordumuz için bir dayanak olmuştur. Diğer yandan Bozüyük ve çevresinde 1. ve 2. İnönü gibi büyük savaşların ve muzafferiyetlerin de olduğunu hatırlamamız gerekir. Belki de Bozüyük ve yakın bölgenin, kurtuluş mücadelesinde verdiği önem, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 2. İnönü Muharebesi sonucunda belirttiği şu eşsiz ifadeleriyle daha anlaşılır olacaktır. Zira o bu zaferi siz orada yalnız düşmanı değil, aynı zamanda Türk Milletinin makus talihini de yendiniz şeklinde belirtmiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların önemini ve gösterilen fedakarlığı, bütün benliğimizle hissettiğimiz bir duygu ve düşünceyle bu aziz vatanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yakın silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize olan şükran ve minnettarlığımızı tekrarlıyor, onları saygıyla anıyoruz ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık