Başkan Büyüksimitci, “Türkiyenin Yeni Üretim Havzalarına İhtiyacı Var”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiyenin topyekûn kalkınabilmesi için Anadoluda yeni üretim havzalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başkan Büyüksimitci,  “Türkiyenin Yeni Üretim Havzalarına İhtiyacı Var”
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 12:15
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiyenin topyekûn kalkınabilmesi için Anadoluda yeni üretim havzalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.
Gelişmiş ülkelerdeki tüm illerin ekonomiye katkısının tam olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Bizim son dönemde ısrarla söylediğimiz bir şey var. Marmara ve Ege bölgesi gibi bölgelerin dışında artık Türkiyenin yeni üretim havzalarına ihtiyacı var. Yani Marmarayı düşünürseniz İstanbuldan başlayan Adapazarı, Kocaeli, Bursanın birbirini destekleyen bir endüstri bölgesi, havzası olduğunu görürsünüz. Aynı şeyin Anadoluda da yapılması lazım. Kayseri, Konya, Aksaraydan başlayarak Mersin limanını da içine alabilecek yeni bir havzaya ihtiyaç var” dedi.
Büyük yatırımların stratejik olarak bir bölgede toplanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Büyüksimitci, Türkiyenin ekonomik yükünün büyük bir kısmının Marmara bölgesi üzerinde olduğunu, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluktan en az zararla çıkmak ve hedeflenen ekonomik büyüklüğe en kısa sürede ulaşmak için bu riskin ülke geneline yayılması gerektiğini söyledi.
Kayserinin bu havzanın içinde olmayı hak eden illerin başında geldiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Kayseride sanayi altyapısı ve kültürü oluşturulmuş durumda. Bundan sonra yapılacak büyük yatırımlar olsun, geliştirilecek yeni destek ve teşvikler olsun Kayserimizin bu durumu dikkate alınacak olursa, inanıyorum ki bu illerin etrafındaki en az 15- 20 ile hem direk faydası olacak hem de ilerisi için rol model olacak. Bu anlamda biz bu konuyu çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Başkan Büyüksimitci, Kayserinin Türkiyenin üretim üstlerinden birisi olduğunu ancak, bunun devlet politikası haline getirilip özellikle Anadolunun ortasındaki illerin geliştirilmesi halinde, hem Türkiyenin topyekûn kalkınacağını, hem de ilk 10 ekonomi arasına girme hedefini daha çabuk zamanda yakalayacağını sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık