Başkan Bakıcının Ertuğrul Gaziyi Anma Ve Yörük Şenlikleri Mesajı

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bu yıl 737ncisi gerçekleştirilecek olan Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Bakıcının Ertuğrul Gaziyi Anma Ve Yörük Şenlikleri Mesajı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 12:13
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bu yıl 737ncisi gerçekleştirilecek olan Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı mesajında, Ertuğrul Gazinin hoşgörü ve adalet üzerine bir yönetim anlayışı kurduğunu belirtti. Ertuğrul Gazinin öğütleri ile yol gösterdiğine değinen Başkan Bakıcı, Türk tarihi, ilkeli ve barışçı kimlikleriyle adından yüzyıllar boyu söz edilen, pek çok devlet adamının başarılarıyla doludur. Kurulan ilk Türk devletinden bugüne kadar Türk ulusuna önderlik eden bu devlet adamları, yol göstericimiz ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Milletimizin yetiştirdiği büyük devlet adamlarından Ertuğrul Gazi, hoşgörü ve adalet üzerine kurduğu yönetim anlayışıyla Söğüte yerleşen küçük bir beylikten üç kıtaya yayılan ve dünya tarihine damga vuran büyük bir imparatorluğun kuruluşuna uzanan süreçte önemli rol oynamış köklü tarihimizin simge kişiliklerinden biridir. Ertuğrul Gazinin Anadolu topraklarındaki Türk egemenliğinin esasını teşkil eden hoşgörü ve barışa dayalı devlet anlayışı, çeşitli din, dil ve ırktan olan tüm toplumların huzur içinde bir arada yaşamasını sağlamış, ilkeleri ve yönetim anlayışıyla dünya tarihindeki en büyük imparatorluklardan olan Osmanlı Devletinin kuruluşuna zemin hazırlamıştır. Ertuğrul Gazinin öğütlerini rehber edinen oğlu Osman Gazi ve onların yolundan yürüyen yöneticiler, Osmanlı Devletinde eşitlik, adalet ve hoşgörüye dayalı bir idare düzeninin hâkim kılınmasını sağlamışlardır. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri, ecdadımızın mirası en kıymetli değerlerimizin ve aziz milletimizi bir arada tutan zenginliklerimizin hatırlanmasına vesile olan, geçmişten geleceğe uzanan bir gönül köprüsüdür. Bu düşüncelerle Ertuğrul Gazinin manevi şahsında birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık