Başkan Ataçtan Chpnin 95. Yılı Mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataçtan Chpnin 95. Yılı Mesajı
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 13:41
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajda CHPnin geçmişi ve bugününe değinen Başkan Ataç, partinin birçok önemli olayda başrol oynadığına dikkat çekti. Demokrasinin inşası için CHPnin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Başkan Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün öncülüğünde 9 Eylül 1923 tarihinde Halk Fırkası adıyla kuruldu. 1924te Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. 1927 yılında cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik olmak üzere dört temel ilkeyi benimseyen CHP, 1935 yılında devletçilik ve devrimcilik ilkelerini de benimseyerek bunu altıya çıkardı ve ambleminde 6 ok ile simgeledi. CHP, ilk genel başkanı Atatürkün öncülüğünde bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kurup saltanatı kaldıran ve hilafete son veren bir partidir. Başta eğitim ve hukuk alanında olmak üzere sanayileşme ve ekonomik alanlarda bireyin özgürleşmesi yolunda gerçekleştirdiği köklü reformlarla toplumsal değişimi sağlayan bir partidir. 1950li yıllarda çok partili döneme geçişle Türkiyede demokratikleşme ve çok sesliliğin önünü açmış, buna öncülük etmiş bir parti olarak her 10 yılda bir sekteye uğratılan demokrasimizin yeniden inşası için çaba harcamıştır. 1960lı yıllarda öne çıkan modernleşme süreciyle birlikte o sürecin öne çıkan olguları göç, kentleşme, sanayileşme ve demokratikleşme çabalarına sola açılarak ve o günlerin deyimiyle ortanın solunda konumlanarak çözümler üretmeye çaba harcayan CHP, 70lerde demokratik sol kimliğiyle sosyal adaleti her alanda kurmak için düzen değişikliğini hedeflemiştir. CHPnin devlet partisi olmasından halkın partisi olmasına dönüşen bir süreç olmuştur ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisinin 95 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Başkan Ataç, Uluslararası ölçekte faaliyetlerini geliştiren CHP bugün Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım göstererek, çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerlerini savunan bir parti durumuna gelmiştir. Geldiğimiz süreçte demokratikleşme, insan hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü, gelir dağılımındaki eşitsizlik, ekonomik kriz, işsizlik, yolsuzluk ve tek adam yönetimi gibi giderek derinleşen ve karmaşık bir hal alan sorunların üstesinden gelmede CHPye geçmişte olduğundan çok daha fazla görev düşmekte ve ihtiyaç duyulmaktadır. CHPnin Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Türkiyenin kurucu partisi olması ve 95 yıllık köklü geçmişiyle günümüz Türkiyesinin sorunlarını kökten çözmek; çağdaş, laik ve hukuk devletini yeniden inşa etmek yolunda önemli sorumlulukları vardır ve halk için halkla birlikte bunları gerçekleştirecek güce sahiptir” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık