Başkan Ataçtan 2 Temmuz Mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2 Temmuz 1993te yaşanan Sivas Katliamının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataçtan 2 Temmuz Mesajı
  • 01 Temmuz 2018, Pazar 14:20
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2 Temmuz 1993te yaşanan Sivas Katliamının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 35 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamının 25inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Madımakta yaşananların insanlık dışı bir katliam olduğunu belirten Başkan Ataçın mesajında, 2 Temmuz 1993te, aralarında Asım Bezirci, Behçet Aysan, Metin Altıok, Nesimi Çimen ve Hasret Gültekin gibi 33 yazar, ozan ve düşünür ile 2 otel görevlisi olmak üzere 35 kişi yaşamını kaybettiği Madımak Olaylarının 25. yıl dönümünde yüreğimiz bir kez daha yanmaktadır. Hiçbir mazeret çeyrek asır önce yaşanan bu katliamı mazur gösteremez. İşlenen, insanlık suçudur ve affedilemez. Bu katliamın Türkiyede ortaya çıkardığı travmayı tam anlamıyla aşabilmek için ise hepimizin birlik ve beraberlik içinde olması gereklidir. İnsana ve insanlığa karşı işlenen suçlarla; dünyanın çağdaşlığa da demokrasiye de huzura da eremeyeceği açıktır. Yaşanan her katliam çağdaşlığa, demokrasiye, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan saldırıdır. Madımakta yaşananlar da ülkemizin ortak acısı olarak ilk günkü tazeliği ile hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Bu duygu ve düşünceler ile Sivas Katliamında yaşamını yitiren tüm canları rahmet ile anıyor, benzer olayların yaşanmaması, toplumumuzun mezhepsel veya diğer farklılıklarından dolayı çatışmalara uğramaması için hepimize görevler düştüğünü hatırlatmayı görev biliyorum ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık