Başkan Altay, Akşehirde Yatırımları İnceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir ilçesinde yatırım ve projeleri inceleyerek vatandaşlarla buluştu.

Başkan Altay, Akşehirde Yatırımları İnceledi
  • 05 Ekim 2018, Cuma 16:58
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir ilçesinde yatırım ve projeleri inceleyerek vatandaşlarla buluştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehirde yatırımları ve projeleri inceleyerek vatandaşlarla buluştu. Akşehir programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Akşehir İplikçi Caminde Cuma Namazı sonrası cemaatle buluşan Başkan Altay, daha sonra yine Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Akşehirdeki asırlık Arasta Çarşısında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Atıksu arıtma tesisinde yılda 4 milyon metreküp su arıtılıyor
Başkan Uğur İbrahim Altayın Akşehirdeki bir sonraki durağı Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğüne ait Atıksu Arıtma Tesisi oldu. Tesisi Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte inceleyen Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak 2014ten itibaren Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte sınırlara dahil olan ilçelere çevre yatırımları da yaptıklarını aktardı. Altay, “Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi, Avrupa Birliğinin hibe kredisiyle gerçekleştirilmiş yaklaşık 75 milyon lira maliyetli bir yatırım. Özellikle Akşehir Gölüne suların arıtılarak gönderilmesi ve gölün ayakta kalması çok önemli bir fırsat. Tesis, yıllık 4 milyon metreküp suyu arıtarak Akşehir Gölüne deşarj ediyor. Avrupa standart ve normlarına uygun olarak bir çevre faaliyeti yürütüyoruz. Burası da ne kadar çevreci olduğumuzun bir ispatı. Buradan çıkan su ile akvaryumda balık bile yetiştirilebiliyor” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki asfalt faaliyetlerinde büyük artış sağlayacak
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan asfalt plentini de inceleyen Başkan Altay, 2016da faaliyete geçen bölge asfalt plentinin bu yıl 40 bin ton asfalt ürettiğini vurgulayarak, “Burası sadece Akşehire değil Ilgın, Kadınhanı, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu bölgelerinin tamamına hizmet veren bir plentimiz. Bölge plenti olarak hizmet veriyor ve ilçelerimizin standardını yükseltmek için çalışıyoruz. KOSKİ Genel Müdürlüğümüz sadece Akşehire 100 milyon liralık bir yatırım yaptı. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak Şehir Konağından prestij caddeye kadar 50 milyon liraya yakın bir yatırım gerçekleştirdik. İlçelerimizin tamamında önemli hizmetler yürütüyoruz. Akşehir de bizim için önemli. Özellikle de Akşehirin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için bazı çalışmalar planlıyoruz. İnşallah Akşehir bundan sonra çok daha fazla insanın ziyaret ettiği önemli bir merkez haline gelecek” diye konuştu.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, asfalt plentinin bölgeye hizmet vermesi amacıyla yapıldığını aktararak, “Akşehirimizde böyle bir tesisin bulunmasından dolayı kıvanç duyuyoruz. Arastamıza çok güzel bir restorasyon çalışması yapıldı. ASEM, prestij caddeler ve tüm yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altaya ve önceki dönem belediye başkanımız Tahir Akyüreke çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Akşehir Belediyesi tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarını da inceleyerek bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezini (ASEM) ziyaret ederek kursiyerlere yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık