Başkan Altan: Payastaki 20 Yıllık Başarımızın Sırrı, Muhtarlarla Omuz Omuza Olmamızdır”

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Bir belediye başkanı hizmet yaparken yol arkadaşı muhtarlarsa başarılı olabilir. Bizim Payastaki 20 yıllık başarımızın sırrı, muhtarlarımızla omuz omuza olmamızdır” dedi.

Başkan Altan: Payastaki 20 Yıllık Başarımızın Sırrı, Muhtarlarla Omuz Omuza Olmamızdır”
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 10:03
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Bir belediye başkanı hizmet yaparken yol arkadaşı muhtarlarsa başarılı olabilir. Bizim Payastaki 20 yıllık başarımızın sırrı, muhtarlarımızla omuz omuza olmamızdır” dedi.
Hatayın Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Şehircilik Projeleri Tanıtım Toplantısı dolayısıyla Payas Külliyesinde Hataylı muhtarlarla bir araya geldi. Külliyeye geldikten sonra masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle selamlaşan Altan, muhtarlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra bir konuşma yapan Altan, muhtarları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Bir Belediye Başkanı hizmet yaparken yol arkadaşı muhtarlar olursa başarılı olabilir. Eğer muhtarsız yola çıkarsanız başarılı olamazsınız. Çünkü her ne kadar hizmet için mahallelere gitseniz de siyasi kimlikle seçilmiş biri olarak gidiyorsunuz. Bundan dolayı muhtarlarımızın yanımızda olması gerekiyor. Bizim Payastaki 20 yıllık başarımızın sırrı, muhtarlarımızla omuz omuza olmamızdır” ifadelerini kullandı.
Payasta gerçekleştirilecek projelere de değinen Altan, E-25ten Adanaya giderken ve dönerken, yol kenarında ‘Yeniden bir şehir kuruyoruz diye bir sloganla karşılaşıyorsunuz. Biz 8 bin 500 konut olan Payasta 10 bin konut inşa ederek bu sloganı gerçekleştirmiş oluyoruz. İşte siz muhtarların burada olmasının asıl sebebi, bu projelerimizdir” diye konuştu.

2nci ve 3üncü etaplarla birlikte 3 bin konut yer alacak
Çağlalık ve Karbeyaz mahallelerinde TOKİ ile birlikte gerçekleştirdiği projelerle Payasta yer alan konut sayısı kadar, yeni konutların inşa edileceğini vurgulayan Altan, Çağlalık Mahallesinde ilk etapta 937 konut inşa edildi. 2nci ve 3üncü etaplarla birlikte 3 bin konut yer alacak. Karbeyaz Mahallesinde ise 6 binin üzerinde konut inşa ederek iki projeyle birlikte toplam 10 bin konutu Payasa kazandırmış olacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla Payastaki konut projelerinde yatay mimarinin kullanıldığını belirten Altan, yeşile saygılı, yaşanabilecek projelere imza attıklarını sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın talimatıyla İskenderun Demir ve Çelikin endüstri bölgesi haline geleceğini kaydeden Altan, Sanayi Bakanlığının da destekleriyle bu endüstri bölgesinin üretimi ve kapasitesi iki katına yükselecek. Bu yatırımlarla 10 bin insanın çalıştığı fabrikada, 20 bin insan çalışacak. Çocuklarımız, işsiz kalmayacak diye konuştu.
Hassa Tüneli Projesiyle boş alanların sanayiye açılacağını ve Hatayın gelişeceğini ifade eden Altan, İran ve Irak ile Suriyenin kuzeyindeki lojistik imkanların tamamı bölgemize kayacak. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolunun lojistik ağlarının tamamı bu yollarla Payasa inecek. Şimdikinden birkaç kat daha büyüyecek, güçlü ve zengin bir bölge haline geleceğiz. Bu projeyle birlikte Amsterdam Limanı Hollanda için, Hong Kong Limanı Uzak Doğu için ne manaya geliyorsa, İskenderun Körfezi de Türkiye için o manaya gelecek. Yani zenginlik bölgemize doğru akarken, Hataylı hemşehrilerimin de çocukları bu bölgede çalışacak, benim insanım kazanacak şeklinde konuştu.
AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ise Cumhurbaşkanı Erdoğanın muhtarları çok sevdiğini, onun sevdiğini kendilerinin de seveceğini söyleyerek, Biz Hatayda 2014ten beri Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir talihsizlik yaşıyoruz. Allahın izniyle 2019da Hatay Büyükşehir Belediyesini alacağız, Hataylılar kazanacak. Daha güzel bir memlekette yaşamak hepimizin hayali, hepimizin hakkıdır” ifadelerini kullandı.
Kürsüye çıkarak konuşma yapan muhtarlar, Altanın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olması için desteklerini sonuna kadar vereceklerini iletti. Daha sonra da muhtarlar Altana plaket takdim etti.
Toplantıya AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy ile AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ve muhtarlar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık