Başkan Acar: “Aladağ Altın Madeni Olsa Bu Kadar Kıymetli Olmaz”

Konyanın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ Kayak Merkezinin kendilerini heyecanlandıran bir proje olduğunu söyleyerek, Aladağ altın madeni olsa belki bu kadar kıymetli olmaz dedi.

Başkan Acar: “Aladağ Altın Madeni Olsa Bu Kadar Kıymetli Olmaz”
  • 23 Ekim 2018, Salı 12:02
Konyanın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ Kayak Merkezinin kendilerini heyecanlandıran bir proje olduğunu söyleyerek, Aladağ altın madeni olsa belki bu kadar kıymetli olmaz dedi.
Hikmet, İlim ve Sanat Derneği ile Derbent, Eğitim ve Kalkınma Derneğinin düzenlediği “Derbent” konulu program Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Programa katılan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Başkan Acar, Bizi en çok heyecanlandıran proje Aladağ Kayak Merkezi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın onayıyla Turizm Merkezi ilan edilen alanı inşallah Türkiyemize armağan edeceğiz. Burası yalnızca kayak merkezi olarak değil yılın 365 günü çeşitli yaz ve doğa sporlarının da yapılabileceği bir bölge olacak. Biz hep şunu söyledik, ‘Aladağ altın madeni olsa belki bu kadar kıymetli olmaz. Aladağ gerçekten Allahın buraya verdiği büyük bir nimet” dedi.
Başkan Hamdi Acar, “Derbentte önemli gördüğümüz ikinci büyük proje ise et ve süt alanında bir marka oluşturmak. Tarım arazimiz az olduğu için silaj yapmayı amaçlıyoruz. Dört tane sulama göletimiz var ve altı tane daha yapıyoruz. On tane sulama göletiyle Derbentin tamamı sulu tarım yapar hale gelecek. Sulu tarım ile sadece silaj üreterek, bu sayede hayvanların maliyetini düşüreceğiz. Et ve süt tesisleri kurarak Derbentte hayvancılığı bir numaralı hale getireceğiz. Şu anda 10 bin olan hayvan sayımızı kısa zaman içerisinde 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ve böylece et ve sütte güvenilir, organik yeni bir marka oluşturacağız” diye
Konuşmasına Derbent isminin kelime anlamı ile başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı da, “Der, kapı demek, bent de önüne set çekilen alan demektir. Ama başka anlamları da var. Derbent, özellikle dağlar arasındaki Dargeçit noktaları için kullanılan bir tabir. Selçuklulardan başlayarak Osmanlının son dönemine kadar ki süreç içerisinde Dargeçit bölgelerindeki güvenliği temin etmekle görevlendirilen birliklere Derbentçi diyoruz” dedi.
Derbentin asırlar öncesine dayanan köklü tarihini anlatan Prof. Dr. Çaycı, ilçede yüzyıllardır ayakta olan eserler hakkında da bilgi verdi. Program soru cevap kısmı ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık