Başiskelede Mahalle Konakları Halka Hizmet Ediyor

Başiskele Belediyesi tarafından vatandaşlar için hayata geçirilen Semt Konakaları eğitim öğretimden, muhtarlığa birçok birimi tek çatı altında birleştiriyor.

Başiskelede Mahalle Konakları Halka Hizmet Ediyor
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 16:58
Başiskele Belediyesi tarafından vatandaşlar için hayata geçirilen Semt Konakaları eğitim öğretimden, muhtarlığa birçok birimi tek çatı altında birleştiriyor.
Başiskele Belediyesinin mahallelere yapımını tamamladığı semt konaklarında örnek kaynaşmalar ve dayanışmalar yaşanıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Ayazın sosyal projelerinden biri olan Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezlerinde vatandaşlar için hizmet birimleri yer alıyor. Eğitim odaları, kültürel etkinlikler, sağlık ocakları, muhtarlıklar gibi mahalle halkına hizmet veren birimlerde tek çatı altında toplanıyor.
Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezlerinde ücretsiz düzenlenen eğitim ve kurslarla, mahalle sakinleri birçok konuda bilgi ve beceri sahibi oluyor. Kuran-ı Kerim okuma kursunun yanı sıra, geçmişte okuma yazma üzerine güzel hayaller kuran o dönemin gençleri, şimdinin anneleri ve büyük anneleri gidemedikleri okula olan özlemlerini semt konaklarında gidererek, okuma yazma öğreniyor. Ayrıca kadınlar kendi emekleri ile hazırladıkları ürünlerin satışını yaparak maddi açıdan ailelerine de destek sağlıyorlar.
Okulda işledikleri derslerin ardından semt konaklarına gelen öğrenciler derslerin tekrarını yapıyor, zorlandıkları soruları kurs öğretmenlerinin desteği ile çözüyor, satranç oynuyor ve kitap okuyorlar.
Mahallenin emeklileri içinde bir bölümün bulunduğu semt konaklarında, emekliler gazete okuyup, televizyon izleyebiliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık