Başakşehirli Kasaplara Uygulamalı Kurban Kesim Eğitimi

Kurban Bayramına sayılı günler kala Başakşehir Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Alanında kesim kazalarını en aza indirmek ve kurban kesimlerinin hijyenik koşullarda yapılmasını sağlamak amacıyla kasaplara kurban kesim eğitimi verildi. Eğitimin ardından bir boğa kesilerek deriye zarar vermeden kurban yüzmenin püf noktalarına dikkat çekildi.

Başakşehirli Kasaplara Uygulamalı Kurban Kesim Eğitimi
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 11:35
Kurban Bayramına sayılı günler kala Başakşehir Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Alanında kesim kazalarını en aza indirmek ve kurban kesimlerinin hijyenik koşullarda yapılmasını sağlamak amacıyla kasaplara kurban kesim eğitimi verildi. Eğitimin ardından bir boğa kesilerek deriye zarar vermeden kurban yüzmenin püf noktalarına dikkat çekildi.
Başakşehir Belediyesi, Kurban Bayramında yaşanan kazaları en aza indirerek kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için modern Kurban Satış ve Kesim Alanında görevli kasaplara eğitim verdi. İslamî kesim kuralları ve teorik bilgiler olmak üzere iki aşamalı eğitimden geçirilen kasaplara, kurban kesimiyle ilgili mezbaha bilgileri aktarıldı. Eğitimin ardından bir boğa kesilerek hayvanın derisinin ekonomiye kazandırılması için kesmeden yüzmenin püf noktaları anlatıldı. Hayvana eziyet etmeden kesmenin yöntemleri aktarıldı.

“Vatandaşların gönül rahatlığı için her detayı düşündük”
Kesim Uzmanı Ayhan Akman, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada Başakşehir Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Alanında görev alacak tüm kasaplara detaylı bir şekilde kesim eğitimi verildiğini aktararak, “Vatandaşların gönül rahatlığı için her detayı düşündük” dedi.
Bayram öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Akman, şöyle konuştu: “Kurban Bayramında vatandaşlarımızın kurbanlarını dini vecibelere uygun ve hijyenik bir ortamda en güzel şekilde kesebilmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve kasaplarımıza kesimin incelikleriyle alakalı gerekli tüm bilgileri verdik. Modern kesim alanımız kurbanlıkların rahat bir şekilde kesimi ve parçalanması için gerekli olan tüm teknik malzemeye sahip. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri, kurban etinden maksimum düzeyde faydalanabilmeleri ve derilerinin ziyan olmaması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.”
Kesilen boğanın bayramda çalışacak kasapların yemeklerinde kullanılacağı ifade edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık