Banazın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlamaları

Banazın düşman işgalinden kurtuluşu muhteşem etkinliklerle kutlandı.

Banazın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlamaları
  • 02 Eylül 2018, Pazar 10:27
Banazın düşman işgalinden kurtuluşu muhteşem etkinliklerle kutlandı.
Banazın düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları halkın büyük bir katılım göstermesi ile birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı.
Banaz Kaymakamlığı ve Banaz Belediyesince hazırlanan kutlama programı Kültür Park alanında gerçekleşti. Kutlamalarda mehteran gösterisi, havai fişek gösterisi, çocukların hoşça vakit geçirmeleri için palyaço ve çocuklara ücretsiz pamuk şeker ikram edildi. Gecenin sonunda ünlü sanatçı Ebru Yaşar sahne alırken, konuklarla birlikte coşkulu anlar yaşadılar.
Osmanlı Devleti döneminde Kütahya sancağının Uşak kazasına bağlı bir nahiye olan Banaz 1912 yılında Kütahya Valisi Gedik Ahmet Paşa tarafından köy statüsüne indirildi. Bucak merkezi şimdiki İslam Mahallesi zamanın İslam Köyüne taşındı. Yunanlıların 15 Mayıs 1919da İzmiri işgal etmesinden sonra, işgal İç Anadoluya doğru zamanla ilerledi. 25 Mart 1920 tarihinde Banaz, Yunan işgaline uğradı. Başkomutanlık Meydan Savaşından sonra Yunan kuvvetlerinin Batıya çekilmesi ile 31 Ağustos 1922 de Türk Ordusu Banaza girdi. Böylece Banaz düşman işgalinden kurtuldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık