Balta: Model Fabrikalar, Kadın İstihdamında Yeni Ufuklar Açacak

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, model fabrikalar projesinin kadın istihdamında yeni ufuklar açacak entegre bir proje olacağını söyledi.

Balta: Model Fabrikalar, Kadın İstihdamında Yeni Ufuklar Açacak
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 14:55
Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, model fabrikalar projesinin kadın istihdamında yeni ufuklar açacak entegre bir proje olacağını söyledi.
Balta, yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varankın, İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseride model fabrika projelerinin planlandığı ve fon kaynaklarının bulunduğu yönündeki açıklamasını değerlendirdi.
Türkiyenin, gıda bakımından fakir Ortadoğu ülkelerinin ihtiyacını giderecek şekilde bir tarım ülkesi olma yönünde önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Balta, bu kapsamda Mersinin ise çeşitlilik arz eden bir portföy ve gıda güvenliği standartlarına uyma yeteneği olan, dünyanın tarımsal açıdan güçlü merkezlerinden biri olarak ortaya çıktığını kaydetti.
Bunun en somut örneğinin Mersinin tarımsal endüstri umuduna dönüşen Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması olduğuna işaret eden Balta, Adana, İskenderun, Mardin ve Gaziantepin yanı sıra Ortadoğu coğrafyasından başta Lübnan, Yemen, Suriye ve Ürdün olmak üzere yabancı yatırımcıların ilgisini çeken, yakın gelecekte bölgemize önemli miktarda yatırıma ev sahipliği yapacak, binlerce kişiye nitelikli istihdam sağlayacak bir dönüşüm ve değişim atılımının önemli bir adımı aynı zamanda TÜİOSB. Bu çerçevede İzmir, Gaziantep, Konya ve Kayserinin yanında Mersinde de model fabrika projelerinin planlanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini de somutlaştıracak model fabrika projesinin aynı zamanda yakında kamuoyuyla da paylaşacağımız Kadın Ortak Girişim Fabrikaları (KOGİF) projemizle entegre edilebilecek bir yaklaşım olarak görüyoruz. Dünya ve bölgemizin teknolojik değişim sürecinde kadın istihdamında çok önemli gelişmelere neden olacak bu entegrasyonun, bölgemizdeki kadın işgücünün eğitimi ve istihdamında geniş ufuklar açacağına, kadınlarımızı nesnelerin interneti, yapay zeka ile büyük veri ve robotik sistemlerle buluşturacağına inanıyorum dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık