Balbeyde İlk İnşaatları Anet Yapacak

Antalyanın Muratpaşa ilçesindeki en eski mahallelerinden Balbeyde kentsel yenileme çalışmalarını akademisyen bir grubun desteğiyle belediye şirketi ANET yapacak.

Balbeyde İlk İnşaatları Anet Yapacak
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 17:56
Antalyanın Muratpaşa ilçesindeki en eski mahallelerinden Balbeyde kentsel yenileme çalışmalarını akademisyen bir grubun desteğiyle belediye şirketi ANET yapacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayı olağan meclisi, Başkan Menderes Türel başkanlığında, 110 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. 44 madde için yapılan oylamada komisyon raporları kabul edilirken, geri kalan maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi.
Mecliste Balbey için de karar alındı. Meclis üyelerine 1inci etap yenileme projesi hakkında bilgi veren Türel, Balbey Mahallesinde 3 senedir çalıştıklarını kaydetti. Akademisyen bir grubun belediye şirketi ANETle çalışmaları yürüttüğünü dile getiren Türel, Vatandaşlardan ön protokol kapsamında mülklerinin durumu öğrenilmeye çalışıldı. Detaylar alındı. Eğilimlere göre çalışmalar yürütüldü. Nihai aşamaya getirdik. Birinci etap Sobacılar Çarşısının tam karşısı olarak projelendirildi. Projemizi Kültür ve Turizm Bakanlığına onaylattırdık. İftiraların önüne geçmek için birinci etapta inşaat çalışmalarını belediye firmamız ANETin yapmasını düşünüyoruz dedi.
CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol da, Yenilensin ama planlamayı görmek istiyoruz. Bütüncül bir çalışma yapmıyor, etap halinde çalışma yürüteceksiniz. Projenin teknik boyutunu bilemiyoruz. Bütüncül bir plan istiyoruz. Eski yapıyı bozmayalım. Tarihi ve kültürel değerlerin korunduğunu bilmek istiyoruz diye konuştu.

Çalkaya planları
Mecliste 30 yıldır imar sorunu devam eden Aksunun Çalkaya bölgesine yönelik imar planları, tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Menderes Türel, planlama aşamasında pekçok ilke imza attıklarını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık