Bakan Yardımcısı Eldemir, Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Bilecik ziyaretleri kapsamında AK Parti Bilecik İl Başkanlığını da ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Eldemir, Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 18:41
Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Bilecik ziyaretleri kapsamında AK Parti Bilecik İl Başkanlığını da ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.
Bakan Yardımcısı Eldemir Bilecike gerçekleştirdiği temaslar kapsamında ilk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret ederek, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ile bir araya geldi. Ardından Bilecik Belediye Başkanlığına geçen Eldemir, Belediye Başkanı Nihat Can ve belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Buradan Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve yeni yapılan hastane inşaatını ziyaret eden Eldemir, son olarak AK Parti Bilecik İl Başkanlığına gelerek, partililerle buluştu.
Burada bir açıklama yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Bakan Yardımcısı Eldemire teşekkür etti. Ardından bir açıklama yapan Karabıyık, Bildiğiniz üzere 24 Haziran seçimlerinde yeni bir hükümet sistemini uygulamaya koyduk. Bilecik olarak her ne kadar biz iki milletvekilini de AK Partiden çıkartmak istesek de ya da Cumhur İttifakında 2-0 yapmak istesek de bize nasip olmadı. 1 Milletvekilimiz Selim Yağcı ile mecliste AK Parti Bilecik teşkilatını, Bileciki temsil ediyoruz. Tabi bu süreçte yeni sistemde de bakanlık sayısı 16ya düşürüldü. Müsteşarlık, müsteşar yardımcılığı gibi görevler kaldırıldı. Her bakanlığa 3-4 tane bakan yardımcısı görevlendirilmeye başlandı. Burada da herhalde Türkiyede nüfusuna göre en şanslı il olarak Bilecik çıktı diyebiliriz dedi.

Bilecikten bir enerji, bir de sağlık bakanımız oldu
Karabıyık konuşmasının devamında, Bilecikten bir enerji bakanı ve bir sağlık bakanı çıkardıklarına değinerek, Türkiyenin en önemli 4-5 bakanlığından en önemlisi olan Enerji Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına bizi temsil eden bir enerji bakanımız ve sağlık bakan yardımcımız oldu. Biz bu noktada ben AK Parti Bilecik İl Başkanı olarak herhalde siyasetten bir il başkanının yaşayacağı en güzel dönemi yaşıyorum. Güçlü bir milletvekilimiz var. Belediye başkanlarımız da ona keza iyi hizmet üretiyorlar. Bu dönemi biz Bilecik lehine çok iyi kullanmalıyız diye düşünüyorum. O yüzden dediğim gibi il başkanı olarak çok şanslı bir dönemdeyiz. Enerji Bakanlığına yapılan atamadan sonra bütün illerden bizim üzerimizden Enerji Bakanlığına bir takım talepler geliyor. Sağlık Bakanlığına yapılan görevlendirmeden sonra Halil bey zaten telefonda aradı söyledi. Tüm şehir hastanelerinden biz sorumlu olacağız dedi. Bütün illerden talepler gelmeye başladı. Bu tabi gurur verici bir şey. Her ne kadar nüfus olarak, kişi sayısı olarak küçük bir il olsak da özgül ağırlığımızın ne kadar yüksek olduğunu burada yeni sistemde yeni uygulamayla göstermiş olduk. Bu vesileyle Halil bey sağ olsun ilk ziyaretlerini memleketlerinden başlamak istediler. Halil bey de ilk şehir dışı programında ilimizi sağlık yatırımlarını gezmeyle ve teşkilatını ziyaret etmekle başladı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Bilecikin en güçlü listesi biziz
Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ise seçim dönemlerinde Bilecikin en güçlü listesi kendilerinin olduğunu belirterek, Hatırlarsınız belki seçim döneminde bu listelerimiz açıklandığı ilk gün şöyle demiştik. Bilecikin en güçlü listesi biziz. Biz milletimizin karşısına güçlü bir şekilde çıktık. Bizim hedefimiz belli. Neticeden sorumlu değiliz. Bizim için önemli olan bunun gayretini göstermek, bunun çabasını göstermek. Sonuçta memleketin her köşesi hizmete muhtaç. Her köşesinde yapılacak iş vardır. Siyasetten birileri bir noktada değerlendirilmediği zaman kimsenin aklına bir şeyler gelmesin. Sonuçta hizmet alanı geniş ve neticesinde de Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle de onun tensipleriyle bugün görevimizin 7nci günündeyiz. Sağlık Bakanlığında bakan yardımcısı olarak atanmış bulunuyoruz. Bu tabi benim bir başarım falan değil. Bu Cumhurbaşkanımızın takdiri ama sizlerle beraber Bilecikte bir ekip çalışmasının Ankaradaki yansıması diyebiliriz. Bizi şahsen kimse bilmez. Ama bizim Bilecikte yaptıklarımız, hep beraber başardığımız işler netice itibariyle bir yerlerde görülmüştür, büyüklerimiz görmüştür şeklinde konuştu.

Tek amacımız dünyadaki eksiklikleri Türkiyede tamamlamak
Eldemir, amaçlarının sağlık alanındaki dünyadaki eksiği Türkiyede tamamlamak olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk hükümeti kabinesi kurulmuş oldu. Bu kabinede 16 bakanımız, bir tane Cumhurbaşkanı yardımcımız ve hepimizin başında da bir Cumhurbaşkanımız var. Bizde Sağlık Bakanlığında Sağlık Bakanımız Fahrettin Hocanın yanında 4 tane bakan yardımcısıyız. Bize de orada mesleğimizden uygun olarak sağlık yatırımlarından sorumlu şehir hastanelerimiz ve illerde yaptığımız yatırımlardan sorumlu bakan yardımcılığı görevini verdiler. Bunun yanında başka görevlerimiz var ama ana görevimiz bu. Bizde bu noktada çalışmaya gayret edeceğiz. Ben kendi ekibimle ilk programı memleketimize yapalım istedim. Bilecik kendi memleketimiz, bu topraklar ana yurdu. Sadece bizim atalarımızın yurdu değil, sonuçta Türkiye Cumhuriyetinin varisi olduğu Osmanlı Devletinin ilk kurulduğu topraklar. Buralar bu anlamda da önemli dedik. Burada bugün bu programımızı icra ettik. Hastane inşaatımız fevkalade güzel yürüyor. Programda hiçbir aksaklık yok. İnşallah ümit ediyoruz bizim oraya müteahhitin sözleşmesinde yazılı 2019un 5inci ayı. Bizde bugün kendisini bu konuda teşvik ettik. Kış biter bitmez Şubat ayı bitmeden buda bitmiş olsun. İnşallah da müteahhit de orada gerekli çalışmayı yapacak. Bilecikli hemşehrilerimizin 2011 yılından beri hayali olan böyle 5 yıldızlı otel konforunda şehrimizin en güzel noktalarından biri de bir hastaneye kavuşturmuş olacağız. Büyük yatırımlar yapıyoruz. Şehir hastaneleri yapıyoruz. Bunları buradaki gibi 250 değil, bin yataklı gibi bölge hastaneleri şeklinde ve bunların da yap işlet devret modeliyle yapıyoruz. Dışarıdan yatırımcılarla yapmaya çalışıyoruz. İçeriden müteşebbislerle yapmaya çalışıyoruz. Tek bir amacımız var, bu alandaki dünyadaki eksiği Türkiyede tamamlayıp bu konuda da hizmet satmak ve bu konuda da gelirimizi arttırmak dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık