Bakan Kurum: Eğimli Arazilerde Önden 2 Kat Verip Arkadan 6 Kat Görünmeyi Artık Yeni Planlanan Alanlarda Görmeyeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni yönetmelikle binalarda önden 2 arkadan 6 kat görünmenin önleneceğini açıkladı.

Bakan Kurum: Eğimli Arazilerde Önden 2 Kat Verip Arkadan 6 Kat Görünmeyi Artık Yeni Planlanan Alanlarda Görmeyeceğiz
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 15:26
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni yönetmelikle binalarda önden 2 arkadan 6 kat görünmenin önleneceğini açıkladı.
Kocaelide Ormanya Doğal Yaşam Parkı ve İzaydaş katı Atık Yakma Tesisinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni yapılacak inşaatları ilgilendiren yönetmelik hakkında bilgiler verdi. Kocaeli ziyaretinde Bakan Kuruma Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eşlik etti. Ziyaret sonunda Kocaelideki çevre yatırımlarından övgü ile bahseden Bakan Kurum, Kocaelide kentsel dönüşümle ilgili pilot çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, belediye ve valilik ziyaretleri kapsamında Kocaeline bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 bin dönüm arazi üzerine kurulan Avrupanın en büyük doğal yaşam parkı Ormanyayı gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlunun kullandığı araçla Ormanyayı gezen Bakan Kuruma Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri eşlik etti.
Ormanya ziyareti sonrasında İzaydaş katı atık yakma tesisinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoyun makamına konuk oldu. Makam ziyareti sonrası açıklama yapan Bakan Kurum, Ormanyadan övgü ile bahsederek 4 dönüm üzerine kurulu alanın yapılması planlanan Millet Bahçelerinin örneği olarak gösterdi. Bakan Kurum ayrıca sanayi kenti olan Kocaelide atıkların tamamının bertaraf edilmesinin önemine değindi.

Kocaelideki atık bertaraf çalışmalarına Bakan Kurumdan tam not
İllerin sorunlarını yerinde görmek adına gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Kocaeline geldiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bu kadar sanayi tesisi olmasına rağmen hiçbir şekilde imalat atığı olmayan yüzde 100 imalat atıklarının bertaraf edildiği, katı atıkların yine aynı şekilde yüzde 100e yakınının bertaraf edildiği bir ilimiz. Sıfır atık konusunda yaklaşık bin 400 kuruluşta ‘Sıfır Atıka geçmiş, gerçekten hem sanayi kenti hem de çevreye duyarlı bir şehrimiz. O manada Körfezde mavi bayraklı plajlarımız var. Sabah da çok güzel bir Ormanya parkımızı gezdik. Aslında bizim yapmaya çalıştığımız millet bahçelerinin örneği Kocaelide var. O manada ben Kocaeli halkına, Kocaeli yöneticilerine Başka Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere çok teşekkür ediyorum bu hassasiyetten ötürü” dedi.

Kocaelide pilot kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak
Kentsel dönüşümle alakalı çalışmalarda Kocaelide pilot çalışmalar yapacaklarını söyleyen Bakan Kurum, Bilhassa Dilovası, şehrin merkezindeki birçok alanda vatandaşımızı rıza olduğu çerçevede kentsel dönüşümü de Kocaeline yakışır bir şekilde hep beraber yapacağız. Bu manada Kocaeli bizim kentsel dönüşüm manasında en önemli illerimizden biri. Kocaelide bir deprem bölgesi olması hasebiyle bizim kentsel dönüşümle alakalı pilot uygulamalar yapacağımız en önemli şehirlerimizden biri olacak” şeklinde konuştu.

Binalarda önden 2 arkadan 6 kat görünme devri bitiyor
Bugün yayınlanan yönetmelikle ifade eden Bakan Kurum, “Yoldan binanın oturduğu kot, eğer 3.5 metreden fazlaysa, yeni planlanan yerlerde artık binalar, deniz seviyesinden en düşük 2 kot neresiyse burayı alacağız, bunun ortalamasından artık binalar su basman kotu alacaklar. Dolayısıyla denizden baktığınızda eğimli arazilerde önden 2 kat verip arkadan 6 kat görünmeyi artık yeni planlanan alanlarda inşallah görmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki protokol daha sonra AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık