Bahçeşehir Kolejinin Cumhuriyet Gençlerinden 29 Ekim Konseri

Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Cumhuriyetin 95inci yılı şerefine hazırladığı “Cumhuriyet Gençleri Konseri” ile gönülleri fethetti.

Bahçeşehir Kolejinin Cumhuriyet Gençlerinden 29 Ekim Konseri
  • 30 Ekim 2018, Salı 12:42
Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Cumhuriyetin 95inci yılı şerefine hazırladığı “Cumhuriyet Gençleri Konseri” ile gönülleri fethetti.
Bahçeşehir Kolejinin geleneksel hale getirdiği “Cumhuriyet Gençleri Konseri” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Maslak Tim Show Centerda gerçekleşen konserde 300 kişilik öğrenci korosu ve dans grubu yer aldı. “Kahramanlar” temasıyla, Cumhuriyetin 95inci yılına özel sunumların ve dans gösterilerinin düzenlendiği konser, 2 bini aşkın izleyiciden tam not aldı. Öğrencilerin Atatürkün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdiği konser “Kahramanlar” temasıyla hazırlandı. Kurtuluş Savaşı kahramanlarının yaşamlarının tiyatro sanatçısı Cem Kurtoğlunun anlatımıyla aktarıldığı konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşayacaksınız sözüne hatırlatmada bulunarak, “Ne mutlu ki nesiller boyu bu vasiyete sahip çıktık ve bugün bir asra yaklaştı Cumhuriyetimiz” dedi.
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ile Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslannın da katıldığı konser öncesi öğrencilerin 29 Ekime özel hazırlamış oldukları eserler sergilendi.
“Cumhuriyetle çocuklar eğitime eşit şartlarda kavuştu”
Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşatacaksınız sözüne hatırlatmada bulunarak, “Ne mutlu ki nesiller boyu bu vasiyete sahip çıktık ve bugün bir asra yaklaştı Cumhuriyetimiz. Gururla söylüyorum ki; biz de yarım asırlık bir eğitim kurumu olarak, öğrencilerimizi hep bu sorumluluğun bilincinde yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyet bir seferberliktir. O seferberliğin ilan edildiği en önemli alanlardan birisi de eğitimdir. Cumhuriyet ilan edildikten sonra Anadolunun her vilayetindeki her çocuk eğitime eşit şartlarda kavuştu. Biz de o zor şartlarda bu olanakları sağlayanların torunları olarak, hiçbir okulumuzu birbirinden ayırmıyor, var gücümüzle çalışıyor ve kaliteli eğitimi yurdun dört bir tarafına ulaştırmak için gayret ediyoruz. Cumhuriyetin emanet edildiği gençlere bağımsızlığımız için verilen mücadeleyi anlatmak bir yana; o gençleri bilimle, sanatla, sporla ve teknolojiyle buluşturmak ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını geleceğe taşımak boynumuzun borcudur” dedi.
“Muasır medeniyet hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz”
Konuşmasında öğrencilere ve velilere seslenen Yücel, “Şunu da çok iyi bilmenizi isterim ki her geçen gün dünyamız, beklentilerimiz ve sistemler değişiyor. Ama biz ne olursa olsun tek bir şeyden asla vazgeçmeyeceğiz; o da, Atatürkün bize işaret etmiş olduğu muasır medeniyet hedefine ulaşmaktır. Cumhuriyetin 95. yılında bizi bağımsızlığa kavuşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve yol arkadaşlarını gururla, minnetle ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık