Bağcılarda 20 Bin Kisilik Aşure Kazanı Kaynadı

Bağcılarda Muharrem ayının 10uncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla 20 bin kişilik aşure kazanı kaynadı. İçinde onlarca çeşit malzeme bulunan aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.

Bağcılarda 20 Bin Kisilik Aşure Kazanı Kaynadı
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 16:10
Bağcılarda Muharrem ayının 10uncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla 20 bin kişilik aşure kazanı kaynadı. İçinde onlarca çeşit malzeme bulunan aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.
Aşure Günü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi tarafından Çarşı Caddesinde ilçe sakinlerine 20 bin kap aşure ikram edildi. Vatandaşlara kendi eliyle kazandan aşure dolduran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Aşure Gününün birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi. Bağcılarda Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10uncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla binlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar dakikalarca sırada bekledi.

20 bin kap aşure ikram edildi
Aşure ikramına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz katıldı. Başkan Çağırıcı, kepçeyi eline alıp ilçe sakinlerine kazandan aşure doldurdu. Etkinlikte 20 bin kap aşure ikram edildi.

“Aşure Gününün birlik ve beraberliğimize vesile olmasını niyaz ediyorum”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, rahmeti ve bereketi bol olan güzel bir aya girildiğini belirterek, “Aşure bizim inancımızda kültürümüzde var. Ben öncelikle Kerbela şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tabi ki birlik ve beraberliğin sembolü, özellikle çocukluğumuzdan beri evlerimizde komşulukların çok daha güzel bir noktaya ulaştığı aşureler pişirerek birbirine ikramlar yapıldığı süreçlerde biz hep yetiştik. Uzun yıllar bu gelenek güzel bir şekilde devam etti. Dünya var olduğu günden bugüne kadar insanlığın olduğu her yerde zulüm oldu. Kardeşin kardeşi öldürdüğü şehit ettiği süreçleri yaşadık ve maalesef 21inci yüzyıl dünyasında bunu hala Suriyede özellikle yaşıyoruz. Öldürenin ve ölenin de Allah Allah diyerek Cihad ettiğini iddia ettiği şehit olduğunu iddia ettiği bir daha bu süreçlerin yaşanmamasını ben Rabbimden temenni ediyorum dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık