Azerbaycanın 100. Kuruluş Yıldönümü Adüde Kutlandı

AYDIN (İHA) ?? Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın Türk Ocakları tarafından dost ve kardeş ülke Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ‘Bilgi Şöleni düzenlendi.

Azerbaycanın 100. Kuruluş Yıldönümü Adüde Kutlandı
  • 26 Ekim 2018, Cuma 10:42
AYDIN (İHA) ?? Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın Türk Ocakları tarafından dost ve kardeş ülke Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ‘Bilgi Şöleni düzenlendi.
Etkinlik öncesi Türk Ocakları Genel Başkanı Prof Dr. Mehmet Öz ve Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr. Eyüp Doyran, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircanı makamında ziyaret etti. Ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak ve Germencik Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sürmen katıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, dost ve kardeş ülke Azerbaycanın 100. kuruluş yıldönümünü kutlayarak böyle bir etkinliğin ADÜde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özde, kendilerine gösterdikleri ilgiden ve ev sahipliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Cavit Bircana teşekkür etti.
Ziyaretin ardından başlayan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof Dr. Mehmet Öz, Germencik MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sürmen, Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr. Eyüp Doyran, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunun ardından Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr. Eyüp Doyran, tek millet iki devlet anlayışının Azerbaycanın kurulduğu 1918 yılında başladığını söyledi. Azerbaycanın kurucusu Mehmet Emin Resulzade hakkında da bilgiler veren Dr. Doyran, böylesine önemli bir konunun Üniversite ortamında konuşuluyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak ise, dost ve kardeş ülke Azerbaycanın sevincinin sevincimiz üzüntüsünün ise üzüntümüz olduğunu söyleyerek gerek ülke içi sorunlarımızda gerek uluslararası sorunlarımızda Azerbaycanın her zaman yanımızda olduğunu vurguladı. Sözlerini sürdüren Prof. Dr. Kırnak, “Dağlık Karabağda yaşanan ‘Hocalı Katliamının acısını yüreklerimizde hissettik. Şehitlerimizi buradan rahmetle anıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Kırnakın konuşmalarının ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri Azerbaycan ezgilerini seslendirdi. Azerbaycan halk oyunlarının da sergilendiği gösteri katılımcılardan büyük alkış topladı. Müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından Dr. Doyran, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İrade Abbasova ve öğrencilere çiçek verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık