Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğinden Selçuka Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Selçuk Üniversitesini ziyaret etti.

Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğinden Selçuka Ziyaret
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 11:36
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Selçuk Üniversitesini ziyaret etti.
Ziyaret esnasında üniversitede okuyan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelen Doç. Dr. Necibe Nesibovaya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut eşlik etti.
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Selçuk Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler için ‘ortak evlat vurgusunu yaptı. Başarı için temelde yatan olgunun ‘İnanmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Necibe Nesibova, Türkiyede hangi üniversite olursa olsun alınan eğitimlerin mükemmel olduğunu kaydetti. Öğrencilere çok şanslı olduklarını söyleyen Doç. Dr. Nesibova, Türkiyede 81 ilin 79unda Azerbaycanlı Türk öğrenciler olduğunu belirtti. Doç. Dr. Nesibova, “Çocuklarımız bizim ülkemizde doğup büyüse de, hayatlarının en güzel eğitimlerini Selçuk Üniversitesinde alıyorlar. Bu eğitimde yine üniversite hocalarımızın emeği oldukça çok büyük. Her üniversite öğrencisi güzel bir eğitim almak ister ve güzel yerlere gelmek ister. Bizimde arzumuz odur ki, almış olduğunuz eğitim sonucunda güzel kadrolarda yer alırsınız. Siz ne kadar güçlü yetişirseniz her iki ülkede sizlerle gurur duyacaktır” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise, Türkiye vatandaşlarının sadece Azerbaycan Cumhuriyeti için ‘İki Devlet Bir Millet tanımlaması yaptığını vurguladı. Selçuk Üniversitesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, yönetmelik ve tüzük çerçevesinde her türlü sorunda çözüm bulunulabileceğinin altını çizdi. Türkiye için “Burası sizin de memleketiniz” diyen Prof. Dr. Karabulut, “Bizim için siz Türkiyede ve Azerbaycanda çalışmışsınız fark etmez. Sonuçta aynı millete hizmet ediyorsunuz ” diye konuştu.
Ziyaret, Azerbaycanlı öğrencilerin soruları ve cevaplarıyla son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık