Ayvalıkta Sağanak Yağışa Karşı Hazırlıklar Devam Ediyor

Balıkesirin Ayvalık ilçesinde menfezleri temizleyen belediye, sağanak yağışa karşı çalışmalarını arttırdı.

Ayvalıkta Sağanak Yağışa Karşı Hazırlıklar Devam Ediyor
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 17:54
Balıkesirin Ayvalık ilçesinde menfezleri temizleyen belediye, sağanak yağışa karşı çalışmalarını arttırdı.
Hafta başında periyodik menfez temizliği çalışmalarını başlatan Ayvalık Belediyesi, ilçe genelinde menfez temizliği ile paralel olarak Çamlıktaki Laka, Sarımsaklıdaki Nikita ve ilçe merkezindeki Sanayi deresinde temizlik çalışması yaptı. Cuma gece yarısına kadar süren çalışmalara Cumartesi günü de devam ediliyor.
Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Çamlıkta bir kez daha sel felaketi yaşanmaması için Laka deresinde temizlik çalışması yaptı. Fen İşlerinin 25 kişilik ekibi, Laka deresinin denizle birleştiği noktada temizlik ve derinleştirme çalışması yaptı. Cuma günü saat 18.30da başlayan çalışmalar gece yarısına kadar devam etti. Ekiplerin bir bölümü de aynı saatlerde Sarımsaklı Nikita deresinde temizlik yaptı. Derelerden yaklaşık 12 kamyon atık malzeme çıkartıldığı belirtildi. Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından dün başlatılan Çamlık Laka deresindeki temizlik çalışmaları, Ali Çetinkaya Mahallesinde AVM yakınlarından yeni garaja giden güzergâhtaki sanayi deresini de dâhil ederek devam ediyor.
Düzenli olarak temizlik çalışmaları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Dere yataklarında olası bir sel felaketini önlemek amacıyla temizlik çalışması yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda söz konusu dere yataklarının taşmasıyla yaşanan sel felaketleri sonrası, yapılan çalışmayla dere yatağı derinleştirilerek suyu akışı sağlanmış ve yağmur kanalları yapılmıştı. Temizlik çalışmaları ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilecek” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık