Ayvacıka 6 Ayda 1,2 Milyon Liralık Elektrik Yatırımı

YEDAŞ, Samsunun Ayvacık ilçesinde 2018 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 200 bin lira yatırımı hayata geçirdi.

Ayvacıka 6 Ayda 1,2 Milyon Liralık Elektrik Yatırımı
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 12:16
YEDAŞ, Samsunun Ayvacık ilçesinde 2018 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 200 bin lira yatırımı hayata geçirdi.
YEDAŞ yetkilileri, paydaşlarını bilgilendirmeye de özen gösteriyor. Bu kapsamda en önemli paydaşlarından biri olan muhtarlarla Samsunun Ayvacık ilçesinde bir araya gelerek taleplerini dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

Ayvacıka 6 ayda 1,2 milyon liralık elektrik yatırımı
Ayvacık protokolünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda muhtarlar mahallerindeki elektrik hizmetleri ile ilgili taleplerini, mevcut durumu paylaştılar. Bölgede yerleşimin dağınık olması, yıllar önce yapılan şebekenin ormanlık arazide yer alması, yaz döneminde köy nüfusunun ve elektrik kullanımının artması nedeniyle ortaya çıkan durumları anlattılar. Elektrik dağıtım şebekesinin büyük bir kısmının 1970li yıllarda tesis edilmesi sebebiyle işletme ömrünün tükenmekte olduğunu ifade eden YEDAŞ yetkilileri, kırsal şebeke geliştirme planı doğrultusunda Ayvacıkta şebekenin bakım onarım çalışmalarını hızlandırdıkları, 2018 yılı ilk 6 ayında ilçeye yaklaşık 1 milyon 200 bin TL değerinde yatırım yapıldığı bilgisini verdiler. YEDAŞtan beklentilerini ileten ve detaylı bilgi alan muhtarlar, toplantıdan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. YEDAŞ yetkililerini, makamında misafir eden Ayvacık Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek yapılan çalışmalar ve bilgilendirmeler için teşekkür etti.

Artan enerji talebini karşılamak amacıyla güç artırımları yapılıyor
YEDAŞ, özellikle kırsal alanlarda basit elektrikli araç gereçlerin talebini karşılamak üzere kurulmuş şebekede, modern teknolojinin kullanılması ile birlikte güç artırımı ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyor. Kesici ölçü kabini, dağıtım merkezi, yeni aydınlatma tesisi, reaktif güç kompanzasyonu, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği, bağlantı taleplerini karşılamak amacıyla farklı alanlarda yatırımlarına büyük bir hızla devam ediyor. Ayrıca kesinti ve arıza yaşanan bölgeyi, enerjisi olan fiderden 2-3 dk gibi kısa bir sürede beslemek amacıyla ring sistemi oluşturuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık