Aydının Düşman İşgalinden Kurutuluşunun 96Ncı Yıldönümü Kutlandı

Aydının düşman işgalinden kurtuluşun 96ncı yıl dönümü, vatandaşların yoğun katılımı ile coşkuyla kutlandı.

Aydının Düşman İşgalinden Kurutuluşunun 96Ncı Yıldönümü Kutlandı
  • 07 Eylül 2018, Cuma 12:56
Aydının düşman işgalinden kurtuluşun 96ncı yıl dönümü, vatandaşların yoğun katılımı ile coşkuyla kutlandı.
Aydının düşman işgalinden kurtuluşunun 96ncı yıl dönümü Atatürk Kent Meydanında yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programa, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Milletvekili Adnan Sezgin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören üç pare top atışıyla başlayıp şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Başkan Çerçioğlu göndere Türk Bayrağını çeken Efelere hediyeler verirken diğer protokol üyeleri de çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Etkinlikler kapsamında düzenlenen kadın mehteran dinletisi ve yöresel halk oyunları katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Aydınlılar büyük bir destan yazmıştır
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kurtuluş Savaşının mücadele ateşinin Efeler Diyarı Aydından yakıldığını belirterek, “Efeler Diyarı Aydının düşman işgalinden kurtuluşunun 96ncı yıl dönümü kutlu olsun. 7 Eylül ‘Yas İstiklal ya ölüm diyen atalarımızın bizlerin bu topraklarda bağımsız şekilde yaşayabilmesi için ölümü göze aldıkları gündür. Her zaman esarete karşı bağımsızlığı için mücadele eden biz Aydınlılar, kadını erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla büyük bir destan yazmıştır. Kurtuluş mücadelesinin kıvılcımının yakıldığı Aydın 2 kez işgal edilip düşmanları püskürten tek şehirdir. Aydın halkı olarak Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Albay Şefik, Yüzbaşı Ahmet, Asaf Gökbel ve Çete Ayşe gibi vatanseverlerin öncülüğünde tüm yurda dalga dalga yayılan direnişin 96ncı yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da onurla, gururla kutluyoruz” dedi.

Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız
Türk milletinin bağımsızlığından hiçbir zaman taviz vermediğini ve vermeyeceğini kaydeden Çerçioğlu, “Kurtuluş mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır sözünün gereğini yapan Aydın halkı kanıyla, canıyla kurtararak Aydını Cumhuriyetin kalesi haline getirmiştir. Biz Aydınlılar, her zaman Cumhuriyetin neferi olmaya devam edeceğiz. Bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağız. Başta Atatürk olmak üzere canı pahasına esaret zincirlerini kıran gelecek nesilleri hür ve bağımsız devlet bırakan şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu.
Kent Meydanındaki etkinlikler Şehitler Abidesine protokol üyeleri tarafından karanfil sunulmasıyla sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık