Aydın Büyükşehir Belediyesinden Basın Açıklaması

Belediye şoförlerinin işten çıkarılması ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında çıkan haberlere istinaden Aydın Büyükşehir Belediyesinden yazılı açıklamada bulunuldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesinden Basın Açıklaması
  • 31 Temmuz 2018, Salı 18:38
Belediye şoförlerinin işten çıkarılması ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında çıkan haberlere istinaden Aydın Büyükşehir Belediyesinden yazılı açıklamada bulunuldu.
Yapılan açıklamada, “Bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin olarak bu basın açıklamasının yapılması zaruri olmuştur. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Bu nedenle belediye otobüslerinde (Sarı Civcivler) görev yapacak şoförlerimiz işe alınırken; çok ciddi direksiyon testi, sosyolog ve psikolog kontrolü ile işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri verilerek işe alınıyor. Göreve başlarken şoförlere; cep telefonu ile konuşulmaması, trafik kurallarının ihlal edilmemesi, aracın donanımı ile oynanmaması, güzergâh ihlali yapılmaması, yolcu güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan uzak durulması, trafik kurallarına uyulması vb. iş kuralları hakkında gerek yazılı, gerekse sözlü uyarılar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın kaliteli, huzurlu ve sağlıklı koşullar altında seyahat etmesi bizim en büyük önceliğimizdir. Bu nedenle belirtilen kurallara ve trafik kurallarına uymayan şoförlere bugüne kadar asla müsamaha gösterilmemiştir. Bundan sonra da gösterilmeyecektir. Kendilerine işe girerken tebliğ edilen bu kuralları ihmal eden şoförler uyarılmakta, savunmaları alınmakta ve eylemlerinin ağırlığına göre gerekirse iş akitlerine son verilmektedir. Yapılan uygulama mevcut iş kanununa ve çalışma hukukuna tamamen uygundur. Vatandaşlarımızın can güvenliğini esas alan bu uygulamayı başka bir noktaya çekmeye, sanki sendikal haklar ihlal ediliyormuş gibi göstermeye ve böylelikle vatandaşlarımızın can güvenliğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık