Ayder Yaylasının Yüksek Kesimlerine Mevsimin İlk Karı Yağdı

Doğu Karadenizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylasının yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.

Ayder Yaylasının Yüksek Kesimlerine Mevsimin İlk Karı Yağdı
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 11:45
Doğu Karadenizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylasının yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.
Rizenin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylasının yüksek kesimleri kar yağışı ile beyaz örtüye büründü. İlin yüksek kesimlerinde kar yağışı aralıklı olarak etkili olurken, Ayder Yaylasının yüksek bölgelerinde ise kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Sezonun ilk karının yağdığı bin 350 rakımda bulunan yaylada, sabah güneşin yüzünü göstermesiyle ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Yeşil örtünün beyaz ile kaplandığı yaylada, yerli ve yabancı turistler hem sonbaharın hem de kış ayının tadını çıkartıyor.
Ayder Yaylasında dün gece yağan kar yağışını internet üzerinden gördüğünü ve karın tadını çıkarmak için yaylaya geldiğini ifade eden İbrahim Atiş, Dün akşam yağan kar görüntülerini internette gördük ve güzel olduğunu düşünerek yaylaya geldik. Geçtiğimiz yıl kar yağışı etkili olmamıştı, bu yıl tadını çıkartalım dedik. İl genelinde halk 4 sürgün çayını toplarken, yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Bu bizim için güzel bir ortam oldu. Aydere cennet diyorlar, bence cennetin en yüksek tabakası burası. Herkesin buraya gelmesini bekliyoruz dedi.
Bir başka vatandaş Oğuzhan Atmaca ise, Kar yağdığını duyunca Çayeli ilçesinden yola çıkacak Aydere geldik. Karlı ortamları seviyorum. Dün yine Rizenin farklı yaylalarındaydık. Herkesin bu ortamı yaşamasını tavsiye ediyorum ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık