Avrupanın Mültecilere Bakış Açısı Değerlendirildi

Göç, Mültecilik ve İnsanlık temasını konu edinen Kartepe Zirvesinde mültecilerin Avrupada yaşadığı sorunlar ve Avrupanın mültecilere bakış açısıyla ilgili panel düzenlendi.

Avrupanın Mültecilere Bakış Açısı Değerlendirildi
  • 28 Ekim 2018, Pazar 15:35
Göç, Mültecilik ve İnsanlık temasını konu edinen Kartepe Zirvesinde mültecilerin Avrupada yaşadığı sorunlar ve Avrupanın mültecilere bakış açısıyla ilgili panel düzenlendi.
Kartepe Zirvesinde düzenlenen panelde söz alan Dr. Ali Kuyaksil, “Kucağında çocuğu olan bir mülteciye çelme takan kameraman sadece toplum baskısından dolayı işten çıkarıldı. Batının İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar hareketi kuruldu. Bu hareketten sonra yabancılara karşı Avrupada saldırılar yüzde 130 arttı. Mültecilere karşı Macaristan geçişleri önlemek için tel örgü ördü. Türkiye ise sınırda 8 farklı noktada tel örgüleri keserek Suriyelileri ülkeye aldı. Aradaki fark budur. Biz onları görmezden gelemeyiz. 1989 yılında Müslüman ve Yahudi 113 Türk vatandaşı tarafından kurulmuş olan 500üncü Yıl Vakfının amacı kuruluş senedinin 3üncü maddesinde de ifade edildiği gibi şudur; Türklerin devlet ve toplum olarak üstün insanlık vasıflarını her türlü olanaktan yararlanarak tüm dünyaya tanıtmak, din ve vicdan hürriyetlerini korumak için bağnazlık ortamından kaçarak Türk toprağını vatan seçen Musevilere kucak açan Türk Milletinin insancıl yaklaşımını en geniş şekilde yurt içinde ve yurt dışında duyurmak ve Musevi yurttaşlarımızın şükran ifadelerinin açıklanmasına yardımcı olmaktır. Kısaca Avrupanın içerisindeki bir takım insanların göçmenlere, özellikle Müslüman göçmenlere karşı olumsuz davranışlarının arkasında tabiatçılık ve inkarcılığa dayalı, egoist, ırkçı ve materyalist düşüncelerin etkili olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Prof. Dr. Yücel Bulut, “Avrupada mülteci konusunda kendi benliklerini, dinlerini kaybetme ve güvenlik korkusu var. Yabancı karşıtlığı mültecilerle baş edebilmek için başvurdukları bir yol. Bu düşünceyle göçmen hareketine set çekmeye çalışıyorlar. Şu anda Avrupa kendi kendini imtihan etmesi, sorgulaması gereken bir süreçten geçiyor. Bizim ötekileştirme meselemiz yok. Bizim ötekimiz batıdır. Eskiden beri böyledir. Ne Kürttür ne Çerkezdir ne de Araptır” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık