Avrupanın En Büyük Kitabevi Bursada

Avrupanın en büyük kitabevi Bursada açıldı.

Avrupanın En Büyük Kitabevi Bursada
  • 23 Eylül 2018, Pazar 9:55
Avrupanın en büyük kitabevi Bursada açıldı.
Bursada 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Avrupanın en büyük kitabevi, 5 milyon kitap ve kırtasiye ürünüyle Özlücede hizmete girdi. Kitap tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen BKM, Avrupanın fizikî anlamdaki en büyük ve en çok çeşit bulunduran kitabevi olarak hizmet vermeye başladı. 500 bin çeşit, 5 milyon adet kitap ve kırtasiye çeşidiyle vatandaşların hizmetinde olduklarını belirten BKM yöneticisi Kubbettin Bingölbali, “İlk 16 metrekarelik bir alanda başladığımız Sönmez İşhanındaki mekanımızı 3 bin metrekareye çıkardık. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet Bulvarına 4 bin metrekarelik Türkiyenin en büyük kitabevini açma fırsatımız oldu. Vatandaşların yoğun ilgisini gördük. Bursa gelişince biz de geliştik, değişmedik. Müşterimizi dinledik. Sabahtan akşama kadar ekipçe tezgâhların arasında olduk. Yaptığımız kampanyalarla vatandaşlarımızı hem memnun ettik hem de kitap okuma alışkanlığını kazandırdık. 1 milyon kitabı 1 liraya, 2 milyon kitabı 2 liraya, 3 milyon kitabı 5 liraya sattık. Bütün uğraşımız insanlara ne veririz oldu. Türkiyede okuma oranı çok düşük olmasına rağmen şehrin en güzel yerinde 5 bin metrekare üzerine Avrupanın en büyük kitabevini açmak nasip oldu. Şu anda Özlüce BKM Kitabevinde 500 bin çeşit, 5 milyon adet kitap bulunmaktadır” diye konuştu.
Türkiyenin hem ruhunu hem de midesini doyurduklarını belirten Bingölbali, “Türkiyede ve Avrupada kafe ve kitap bir arada olan mekânlar var. Ancak Özlüce BKM kitap-kafenin yanı sıra dünya mutfağı ve Osmanlı mutfağını oluşturduk. Kahvaltılarımız, çocuk menülerimiz var. Ayrıca kütüphane, toplantı salonlarımız, çocuk faaliyetleri alanları, zekâ oyunları ve sanat atölyeleriyle farklı alanlarda birçok seçenek sunuyoruz. Çocuk ve gençlere hitap eden kitaplarımız var” dedi.
Türkiyeden büyük talep gördüklerini dile getiren Bingölbali, “Vatandaşlar, Türkiyenin ve Avrupanın en büyük kitap vini açmamıza rağmen neden Bursa dışına çıkmadığımızı sorguluyor. Bu iş iyi bir ekiple oluyor. Ancak burada ne kadar çeşidimiz var ise, bkmkitap.com adresinden Türkiyenin dört bir yanındaki köylere kadar kitaplarımızı gönderebiliyoruz. Şu anda bkmkitap.com ilk 5 site arasında yer almaktadır. Bizim hedefimiz ilk sırayı almamızdır” şeklinde konuştu.
Son dönemde Türkiyede kimsenin yatırıma yönelmediği bir zamanda kendilerinin taşın altına ellerini koyduklarını belirten Bingölbali, “306 kişi istihdam ediyoruz. En kötü zamanda Türkiyeye katkı vermek için çaba sarf ediyoruz. Lâfla değil, eserlerle var olmaya çalışıyoruz. Bizim hedeflerimiz daha büyük esasında. Sırada dünyanın en büyük kitabevini Türkiyeye kazandırmak var. Yaptığımız bu yatırımlar sonucu son 10 yılda bizden cesaret bulan meslektaşlarımız şehirlerin en güzel yerlerine kitabevi açmaya başladı” dedi.
Vatandaşların çocuklarını AVMlere değil kitabevlerine götürmelerini isteyen Bingölbali, çocuklara kitabı sevdirmek istediklerini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık