Avrupada Ki Denizlilileri Merkezefendi Belediyesi Bir Araya Getirdi

Denizli Merkezefendi Belediyesi ile Avrupa Denizlililer Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda gurbetçi Denizlililer bir araya geldi.

Avrupada Ki Denizlilileri Merkezefendi Belediyesi Bir Araya Getirdi
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 17:45
Denizli Merkezefendi Belediyesi ile Avrupa Denizlililer Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda gurbetçi Denizlililer bir araya geldi.
Merkezefendi Belediyesi, Avrupada yaşayan Denizlilileri Merkezefendide buluşturdu. Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen kahvaltıya Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, Solingen Denizlililer Derneği üyeleri, Belçika Denizlililer Derneği üyeleri, Denizli Kültür Derneği üyeleri, Bielefeld Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denizli Tutluca Derneği üyeleri katıldı. ‘Avrupalı Denizlililer, Denizlide buluşuyor sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte yurt dışında yaşayan Denizlili hemşeriler birbirleriyle tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu. Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan İnceören, toplantıda ki en büyük amaçlarının gurbetçileri unutturmamak ve gönül köprüleri oluşturmak olduğunu ifade etti. İnceören, “Cumhurbaşkanımızın bu yaz Saraybosnada yaptığı konuşmasında bizler için ‘Siz gurbetçi değil, Avrupalı Türksünüz demişti. Bu bağlamda bugün burada Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Avrupalı Denizlililer olarak toplanmış bulunuyoruz. Kendimizi unutturmamak üzere bugün burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Amacımız Avrupada yetişen neslimizi kökleri ve değerleri ile buluşturmak” dedi.

“Denizlideki devam eden değişimin en büyük tanığı sizlersiniz”
Başkan Subaşıoğlu ise Denizlililerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Subaşıoğlu konuşmasında şunları söyledi:
“Bu toplantının aslında iki önemli tarafı var. Bir tanesi sizler Denizlide gördüklerinizi Denizlinin bir elçisi olarak kullandığınız iletişim araçları ile bu toplantıdan elde edeceğiniz verileri Avrupadaki paydaşlarımızla paylaşıyor olacaksınız. Bir diğer önemli hususta şu sizler Denizliye yıl da bir kere geliyorsunuz. Yıllık izinlerinizde geliyorsunuz. Aslında 2004 yılından beri Denizlideki devam eden değişimin en büyük tanığı sizlersiniz. Her yıl geldiğinizde Denizlinin daha da farklılaştığını, değiştiğini, güzelleştiğini en çok sizler idrak ediyorsunuz. O anlamda da sizlerin bu tanıklığı bizler için çok çok önemli.”

“Artık devletimizin gücü buna yetiyor çok şükür”
Etkinlikte konuşan Vali Hasan Karahanda yurtdışında 250 bine yakın Denizlilinin yaşadığını kaydetti. Yabancı ülkelerde soydaşların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının çok önemli olduğunu aktaran Vali Karahan, “Onların Avrupada bir arada olmaları, birlikten kuvvet doğar düsturu doğrultusunda şart. Avrupa artık bizim için acı vatan değil. Orası da bizim bir vatanımız. Sizlerin sorunları, sizlerin sıkıntıları bizim de burada çözebileceğimiz, katkı da bulunabileceğimiz konular varsa elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Eskiden biz sizi oralara gönderdik, sadece gönderdiğiniz dövizlere baktık. Ama artık devletimizin, hükümetimizin anlayışı değişti. Oradaki insanlarımızın hayat şartları, imkanları, maruz kaldıkları muamele, yanlışlıkların hepsi ne ise onları buradan takip ediyoruz. Artık devletimizin gücü buna yetiyor çok şükür” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından Avrupa Denizlililer Derneği üyeleri Merkezefendi Belediyesinin ilçeye kazandırdığı projeleri gezdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık