Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi 2Nci Kez Türkiyede

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi, Türkiye ‘de ikinci kez toplandı.

Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi 2Nci Kez Türkiyede
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 11:11
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi, Türkiye ‘de ikinci kez toplandı.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ev sahipliğinde Türkiyede 2nci kez toplandı. Kaya Ramada Otelde gerçekleşen toplantıda üye ülkeler için düzenlenen yerel demokrasi raporları ile yerel ve bölgesel seçimlerin gözlem raporları görüşüldü. Ayrıca Kasım ayında Strazburgda gerçekleşecek olan Kongre 35inci Genel Oturumu toplantı sonrası gündeme alındı.

47 ülkeden 120 delege katıldı
47 üye devletten oluşan, 200 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden, 636 yerel politikacının yer aldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin İzleme Komitesinin 120 delegesi, 24 Haziran seçimleri sonrasında İstanbulun Büyükçekmece ilçesinde toplandı.
2001 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye Milli Delegasyonu üyesi olarak ülkemizi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiyede ikinci kez gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yaptı.
Toplantıya Büyükçekmecenin ev sahipliği yapmasının heyecan verici olduğunu belirten Akgün, ”Büyükçekmece İstanbulun Avrupa Yakasında Atatürk Havalimanına 21 kilometre mesafede güzel bir yerleşim merkezidir. Şehrimizde 4 üniversite, 104 tane ilk ve orta dereceli okul, 6 tane 5 yıldızlı otel, çok miktarda 3 yıldızlı konaklama merkezleri bulunmakta. İstihdam ettiğimiz işçi sayısı yaklaşık 150 bindir. Büyükçekmecede Almanlar tarafından yapılmakta olan yat limanı Avrupanın en enterasan yat limanı olarak bilinmektedir. Çünkü 7 ayrı şehir, Berlin, Moskova. 7 şehir mimarisi üzerine kurulmuş. Bin yat kapasiteli yat limanı inşaatı devam etmektedir. Film platomuz bittiğinde aynı anda 50 film çekilecektir. Yerel demokrasi haftasında üst düzeyde uygulayan bir belediye olmamız nedeniyle kongre tarafından 6 kez üst üste şehrimize Avrupa 12 Yıldız Şehir Ödülü verilmiştir. Avrupa konseyi, Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü almış bir belediyeyiz dedi.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi, üç gün boyunca Başkan Akgün ev sahipliğinde İstanbulun tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ederek, Türk kültürü hakkında bilgiler edinecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık