Atatürkün Geliboluya Gelişinin 90. Yıldönümü Kutlandı

Çanakkalede, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Geliboluya gelişinin 90. yıldönümü törenle kutlandı.

Atatürkün Geliboluya Gelişinin 90. Yıldönümü Kutlandı
  • 02 Eylül 2018, Pazar 15:35
Çanakkalede, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Geliboluya gelişinin 90. yıldönümü törenle kutlandı.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Cumhurbaşkanı olarak Geliboluya gelişinin 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören saat 11.00de Gelibolu 2. Kolordu Karargahı önünde başladı. Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Garnizon Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, askeri erkan, daire müdürleri, ilçedeki siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Atatürkün ilçeye gelişinin anons edilmesi ile başlayan törende, Kaymakam Kılınçkaya, Garnizon Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Özacar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından yapıldı.
Sözlerine “Atatürk, 103 yıl önce, düşmana direnmek için Gelibolu Yarımadasındaydı. Atatürk, 90 yıl önce harfleri öğretmek için yine Geliboludaydı” diye başlayan Başkan Özacar, “Atatürk, bugün de yine Geliboluda, Geliboluluların kalbindedir. Bu yarımadada izleri olanın, ruhumuzda da izleri vardır. Bu iz hiçbir zaman silinmemiştir ve silinmeyecektir. Ruhu şad olsun” dedi.
“Gelibolu olarak çok şanslıyız, onurluyuz, gururluyuz” diyen Başkan Özacar, “Düşünün ki dünyanın en çetin savaşlarından biri 1. Dünya Savaşıdır. 1.Dünya Savaşının en efsanevi cephesi Gelibolu Yarımadasıdır. Bu savaş Geliboludan bir lider çıkarmıştır. O lider Mustafa Kemal Atatürktür. Ülkelerin politikalarını, sınırlarını, siyasi yapılarını değiştiren buradaki mücadele dünyanın en büyük liderlerinden birini Atatürkü armağan etmiştir. Bu hepimiz için eşsiz bir onurdur” şeklinde konuştu.
Başkan Özacarın konuşmasının ardından Gelibolu Fen Lisesi öğrencileri Zeynep Kabaoğlu ile Mehmet Bilgehan Hop tarafından “Atatürkü duymak” ve “Mustafa Kemal seslense” adlı şiirler okunarak, program tamamlandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık