Atatürkün Boluya Gelişinin 84Üncü Yılı Kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Boluya gelişinin 84üncü yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürkün Boluya Gelişinin 84Üncü Yılı Kutlandı
  • 17 Temmuz 2018, Salı 12:11
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Boluya gelişinin 84üncü yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Atatürkün Boluya gelişinin 84üncü yıl dönümü, yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikle kutlandı. Bolu Belediye Bandosu eşliğinde Uğur Mumcu Parkından Anıt Parka kadar yapılan saygı yürüyüşü ile başlayan kutlama, Anıt Parkta saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Etkinliğe AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Mustafa Kemal Atatürkün heykelinin bulunduğu Anıt Parkta yapılan törende Bolu Valisi Adın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk ve Bolu Belediye Başkan Vekili Zerrin Biçen tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından anıt defter imzalandı.
Vali Baruş, anıt defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Boluyu ziyaret edişinizin yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bolu halkının 84 yıl önce ilimize teşriflerinizden duyduğu heyecan ve sevinci bugün de hissediyoruz. 17 Temmuz 1934 tarihi halkımızın hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam etmektedir. 1934 yılında küçük bir şehir olan Bolu bugün sanayisi, tarımı ve turizmiyle Türkiyenin gelişmesine önemli katkı veren illerden biri haline gelmiştir. Bolu olarak ülkemizin önüne önemli ufukların açıldığı yeni dönemde de bu azimle çalışarak ülkemizin kalkınmasında daha fazla pay almak için gayret sarf ediyoruz. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu aziz vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak, Türkiye Cumhuriyetini yüceltmek uğrunda yılmadan ve yorulmadan mücadele etmek gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.
Vali Baruşun konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Etkinlikler, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde Atatürk fotoğrafları sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık