Ataşehirde Parklar Hem Çoğalıyor Hem Yenileniyor

Ataşehir Belediyesinin ilçedeki yeşil alanları her yıl artırma çalışmaları sürüyor. Yeni parkların yapımı devam ederken bir yandan da mevcut parklar yenileniyor.

Ataşehirde Parklar Hem Çoğalıyor Hem Yenileniyor
  • 11 Temmuz 2018, Çarşamba 16:54
Ataşehir Belediyesinin ilçedeki yeşil alanları her yıl artırma çalışmaları sürüyor. Yeni parkların yapımı devam ederken bir yandan da mevcut parklar yenileniyor.
İlçedeki en küçük alanların park haline dönüştürülmesi hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2018 yılında bir yeni park, bir futbol sahası, bir basketbol sahası yapılırken mevcut 6 parkın da yenilenmesi ve tadilatı yapılacak. Bu kapsamda Atatürk Mahallesinde Ataşehir Bulvarı-Gazi Mustafa Çolak Caddesi kesişimine 3 bin metrekarelik yeni bir park yapılacak. Yine Atatürk Mahallesinde 3 bin 533 metrekarelik park 11 ve 2 bin 337 metrekarelik park yenilenecek.
Bu çalışmalarda Aşık Veysel Mahallesinde 2 bin metrekarelik Kemalpaşa Parkının, Esatpaşa Mahallesinde ise İnönü Parkı ve Semt Pazarı Parkının yenilenme çalışmaları yapılacak. Spor faaliyetlerini artırma çalışmaları kapsamında da Mevlana Mahallesinde 30 Ağustos Parkının koşu parkuru yenilenirken, Örnek Mahallesinde Ercüment Batanay Sokaka bir futbol sahası ve Sorgun Sokak-Mihrace Sokak kesişimine de bir basketbol sahası yapılacak.
Kurulduğu günden bu yana Ataşehirdeki park alanlarını 398 bin metrekareden 857 bin metrekareye yükselten Ataşehir Belediyesi, park sayısını ise 225e çıkardı. Daha yeşil, temiz, estetik ve kullanışlı hale getirilecek parklar, engelli vatandaşlar için de daha uygun olacak. Oturma grupları eskiyen, zemin ve oyun alanları yıpranan ve fonksiyonları az olan parklar, yenileme çalışmalarıyla birlikte yeni bir vizyona sahip olacak. Vakit geçirmek, hava almak, dinlenmek, spor yapmak ya da yazın serinlemek için parklara gelen Ataşehirliler, yeşilin mutluluğunu yaşayacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık