Asker Sokakları Vatan Sana Canım Feda Sloganıyla İnletti

Adanada Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamalarından sonra sokaklarda Vatan sana canım feda sloganıyla yürüyen askere vatandaşlar da destek verdi.

Asker Sokakları Vatan Sana Canım Feda Sloganıyla İnletti
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 12:04
Adanada Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamalarından sonra sokaklarda Vatan sana canım feda sloganıyla yürüyen askere vatandaşlar da destek verdi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Adana Valisi Mahmut Demirtaş Adana Valiliğinde tebrikleri kabul etti. Vali Demirtaş daha sonra Cumhuriyet Bayramının kutlanacağı Uğur Mumcu Meydanına geçerek burada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ile birlikte haklı selamladı.
Vali Demirtaş törende yaptığı konuşmada, Geçtiğimiz yüzyılın başında kadim coğrafyamıza üşüşen; renkleri, lisanları, inançları farklı işgal güçleri, milletimizin cesareti ve feraseti ile bertaraf edilmişlerdir. O gün Sakaryada, Dumlupınarda, Başkomutanlık Meydan Muharebesinde bozguna uğrayanlar, vatanımız üzerindeki emellerinden vazgeçmediler. Bunun için ekonomik, siyasi ve askeri pek çok argümanla üzerimize gelmeye devam ettiler. Oyun üstüne oyun kurup, plan üstüne plan yaptılar. Bunların en büyüğünü, 15 Temmuz darbe girişiminde sergilediler. 15 Temmuz karanlığında yaşadıklarımız, yedi düvelin bitip tükenmeyen oyunlarının farklı bir versiyonuydu. Bilinmelidir ki 95 yıl önce İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize can veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır. Milletimizin bağımsızlığına düşkünlüğünün, cumhuriyet ve demokrasisine bağlığının en büyük ispatı budur diye konuştu.
Konuşmanın ardından öğrenciler Cumhuriyeti anlatan şiirler okudu. Adana Büyükşehir Belediyesi Halkoyunu Ekibi gösteri sundu. Daha sonra ise geçit töreni yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği bayramda, geçit töreninden sonra Ziyapaşa Bulvarından yaya olarak giden askerler Vatan sana canım feda sloganları atınca vatandaşlar da onlara alkış ve Türk bayraklarını sallayarak destek verdi.
Törene AK Parti Adana milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Tamer Dağlı, CHP Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile çok sayıda kamu kurum müdürü, komutanlar ve partilerin il başkanları katıldı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık