Arifiyede Bin 500 Yıl Öncesine Dayanan Tarih Kaleme Alındı

Arifiye Kirazca Mahallesinin günümüzden bin 500 yıl öncesine dayanan tarihi kaleme alındı.

Arifiyede Bin 500 Yıl Öncesine Dayanan Tarih Kaleme Alındı
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 13:51
Arifiye Kirazca Mahallesinin günümüzden bin 500 yıl öncesine dayanan tarihi kaleme alındı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Levent Trabzon, Emekli Matematik Öğretmeni Şemsettin Trabzon, Ahmet Altın ve Sedat Yıldızdan oluşan heyet, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçuyu makamında ziyaret etti. Arifiye Kirazca Mahallesinin günümüzden bin 500 yıl öncesine dayanan tarihini içeren kitap, Emekli Matematik öğretmeni Şemsettin Trabzon tarafından kaleme alındı. Ziyarette, tarihi kitap Başkan İsmail Karakullukçuya takdim edildi.
Başkan Karakullukçu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Arifiye, özellikle Kirazca Bizans döneminden bu yana Anadoluya açılan bir kapı olarak kullanılmış. O zamanlar geniş otlaklara sahip bu bölge Anadoluya yapılacak seferlerde orduların toplanma bölgesi olarak kullanılmış. Osmanlı döneminde ise, Kirazca Mahallesi ormanlarında yetişen başta Dişbudak olmak üzere kayın, köknar, gürgen, ardıç, meşe ve defne ağacı devletin kereste ihtiyacını karşılamış. Dişbudak ağacı gemilerin yelkenlerinde ve iskeletinde kullanılan çok önemli bir malzeme olması nedeniyle daha bir önem kazanmış. İşlenen ağaçlar Karasu limanı ve Sapanca üzerinden İzmit Körfezine götürülerek tersanelere ulaştırılırmış” dedi.
Karakullukçu, “Yine, tarihi ipek yolunun üzerinde olması nedeniyle, Osmanlının ticaret ve iaşe kervanları da Kirazca bölgesinden geçerdi. 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı nedeniyle, Kafkaslardan göç eden Gürcü Abaza ve Çerkez toplulukları ile diğer boylar, Kirazca Mahallesi ve çevresinde bulunan köylere yerleşmişlerdir. Belediye olarak bölgenin tarihi ile ilgili bir takım araştırmalarımız mevcut. Sayın hocamın çalışması da bizlere ışık tutması açısından oldukça önemli bir kaynak. Ben, yeri gelmişken nazik ziyaretleri ve bu önemli kaynağı bizlere kazandırmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık