Antalyada Yılın İlk Silaj Üretimi Başladı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) tarafından Antalyada yılın ilk silaj üretimi başladı. 1 tonu 175 TLden alınan mısır silajı hem çiftçinin hem de hayvancılık sektörünün yüzünü güldürecek.

Antalyada Yılın İlk Silaj Üretimi Başladı
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 10:30
Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) tarafından Antalyada yılın ilk silaj üretimi başladı. 1 tonu 175 TLden alınan mısır silajı hem çiftçinin hem de hayvancılık sektörünün yüzünü güldürecek.
ANTBİRLİK ekipleri, hayvansal kaba yem olan mısır silaj hasadına başladı. Yeni alınan sos sistem makineler ile üretimi yapılan silaj, çiftçinin de hayvancılık ile uğraşan kişilerin de yüzünü güldürecek. Aksu ilçesinde onlarca dönüm üzerine kurulan mısır tarlalarından üretilen silaj mısırı bu yıl çiftçiden 1 tonu 175 TLden alınıyor. Bir çiftçi 10 dönüm mısır tarlasından 10 bin TL kazanç sağlıyor. Silajın geçtiğimiz yıl alım fiyatı ise 135 TL idi.
Çiftçiden bu yıl geçen yıla oranla 3 kat talep olduğunu belirten ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Yıldız, Çiftçinin verimli ve karlı hayvancılık yapması için mutlaka yem girdisini ucuza sağlaması gerekiyor. Biz, birlik olarak hem silaj üreticisi hem silaj alıcısı arasında köprü görevi yapıyoruz. Yüksek kar amacımız yok. Fiyat politikamız ve lojistik hizmetimizle üretici de, tüketici de bizden memnun. İki tarafa da talepleri doğrultusunda lojistik destek sunuyoruz. Bu çiftçilerimiz için büyük kazanım dedi.

Kaliteli ürün için hasat zamanı önemli
Ayrıca kaliteli mısır silajında, hasat döneminin çok önemli olduğunu belirten Yıldız, Kendi ekibimiz ve araçlarımızla hasat zamanını kaçırmadan ürünü tarladan alarak, kendi araçlarımızla tesislerimize taşıdığımız silajı en hızlı şekilde paketleyerek tüketiciye ulaştırıyoruz. Bu işlemler ürünün tazeliğini ve kalitesini koruyor. Ürün hiçbir zayiat, zarar görmeden tarladan, direkt tüketici ulaşıyor ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl 25 bin ton mısır silajı alımı ve satımı yaptıklarını aktaran Yıldız, Bu yıl ise talep neredeyse geçen yılki rakamın 3 katı. Mısır silajı piyasasında yer edindik. Amacımız çiftçimize en iyi hizmeti sunmak. Bunu da hem yönetim olarak hem de görev alan ekipler alarak başardığımıza inanıyoruz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık